Anayurt Oteli

Anayurt Oteli

Betimleyen: Tuba KAYA

Dikey dikdörtgen afişin arka planı filmde yer alan otel. Otelin ahşap beyaz kapısı soluk. Kapının geniş camlarından otelin iç girişi görünüyor. Büyük ve kristal avizenin yaydığı ışıkla aydınlanmış. Otel kapısının arkası koyu gri ve siyah renkte. Arka plan soluk. Otelin kapısının önünde beş basamaklı mermer merdivenin üstten ikinci basamağında Zebercet (Macit Koper) dikiliyor.

Kapının sol tarafında kırmızı arka plana beyaz punto ile, hepsi büyük harf: “Odak/ Alfa Film” yazılı. Kapının solundaki gri alanda ise beyaz punto ile, alt alta, hepsi büyük harf: “Bir Ömer Kavur Filmi” ifadesi görünüyor.

Zebercet kısa boylu, açık tenli. Alnı açık, siyah saçlı. Dudaklarının üzerinde kısa ve gür bıyıkları var. Beyaz gömleğinin üzerine desenli gri yelek giymiş. Aynı tonlarda ceketinin kollarından beyaz gömleği görünüyor. Koyu renkli kravatı boğazını sıkmış gibi duruyor. Kahverengi tonlarında pantolonun altına aynı tonlarda ayakkabı giymiş. Kollarını yanlardan aşağı doğru serbest bırakmış. Başını çok hafif öne eğerek bakışlarını üç merdiven ötede dikilen kadına odaklamış. Kadın gizemli duruyor.

Esrarengiz kadın (Şahika Tekand) sırttan görünüyor. Kadının yüzü görünmese de başı Zebercet’e dönük. Kızıla dönük saçları omuz hizasında. Üzerinde deriye benzer siyah ceketi var. Sol elinde el bavulu var. Bavulun iki sapından tutuyor. Sağ omzunda ise kol çantası asılı. Kadının bacak kısmına yazı geldiği için altında ne olduğu görünmüyor.

Esrarengiz kadının sol yanında kırmızı, tümü büyük harf ve büyük punto ile şu ifade yazılı: “Anayurt Oteli”. Kadının bacak kısmına denk gelen yazılarda ise oyuncuların ismi alt alta beyaz punto ve büyük harfle yazılmış: “Macit Koper, Orhan Çağman, Serra Yılmaz, Şahika Tekand, Songül Ülkü, Osman Çağlar, Kemal İnci ve okunmayan iki oyuncu ismi daha yazıyor. Macit Koper ismi diğerlerine göre en büyük puntolu.

Afişin en altında küçük punto ile, beyaz, hepsi büyük harf sırayla yan yana şu ifadeler yazılı: “Yapımcı: Cengiz Ergun, Öykü: Yusuf Atılgan, Görüntü: Orhan Oğuz, Müzik: Atilla Özdemiroğlu.”

Sayfa Görüntüleme : 545