Arsemia Ören Yeri

Betimleyen: Şebnem Çırdaklı

Fotoğrafta yüksekçe kayalık bir alanın üstünde düz bir taş blok var. Bir insan boyundan biraz fazla bir yükseklikte ve eni bundan biraz daha dar. Bu taş blokta iki insan figürü bulunmakta. Taş oyularak yapılmış. Sağdaki kişinin vücudu tam olarak öne dönük ve kıyafeti yok. Genişçe kalçaları ile dikdörtgen gövdeli. Kol kasları, göğüs kasları ve bacak kasları ise oldukça belirgin. Sol taraftaki bacağı daha dik duruyor sağ taraftaki hafif sağa doğru açık ve sola yönlenmiş. Sağ tarafında kolunun önünde dik duran bir odun parçası kalçalarından başına doğru uzanmakta. Yüzü sola diğer adama dönük ve onunla el sıkışıyormuş gibi.

Soldaki adam giyinik vaziyette, gövdesi tam belirgin değil, başını çevreleyen bir başlık göğsünde kıvrımlı duran ve boynundan arkaya doğru uzanan bir şal seçiliyor. Gövdesi sağındaki adama daha dönük; sol tarafta kalan kolu gövdesini katederek sağdaki adama yönlenmekte, eli ona doğru uzanmakta. Sol taraftaki bacağı düz karşıya doğru sağdaki bacağı sağa dönük durmakta.

Taş bloğun etrafı taşlık bir alan ama onun gibi dik duran ve şekilli bir taş blok yok. Yüksekçe taşlık bir alanda tek başına bulunuyor. Etraftaki taşların arasından  yer yer küçük yeşil otsu bitkiler, bazılarında beyaz çiçekler ve sol arka tarafta ise küçük bir çalılık var. Arka tarafta sararmış otlarıyla yüksekçe duran düz bir alan izlenmekte. Solda ilerde bir ağaç gövdesi ve yeşil yapraklarıyla fotoğrafa dahil olmuş ve arkasında açık mavi gökyüzü var. Bir iki yerde tepenin diğer kısmındaki ağaçların yaprakları ve dalları izlenmekte, gövdeleri  belirgin değil ya da tamamen diğer tarafta kalmış.

Sayfa Görüntüleme : 452