Bulutların Üzerinde Yolculuk / Wanderer above the Sea of Fog (1819)

Bulutların Üzerinde Yolculuk / Wanderer above the Sea of Fog  (1819)  Uçurumun kenarında dikilen ve tabloya bakan kişiye sırtı dönük bir erkeği tasvir eden dikey dikdörtgen tabloda koyu kahverengi ve açık mavi renkleri hâkim.  Erkeğin üzerinde durduğu uçurum koyu kahverengi tonlarında resmedilmiş. Sol ayağı bir adım daha önde duran adamın sol dizi hafif kırılmış şekilde duruyor. Sol eli de sol dizinin üzerinde resmedilmiş. Sağ elinde ise bir baston tutan adamın üzerinde fraka benzeyen, kuyruklu, siyah bir ceket var. Altında aynı tonlarda pantolonu ve yine aynı tonlarda dizlerine kadar olan çizmeleri görünüyor. Sarı ve kısa saçlı adamın saçları rüzgarla birlikte dalgalanıyor gibi resmedilmiş. Ten rengine ilişkin ise sadece ensesi görünen adamın açık tenli olduğu anlaşılıyor.  Erkeğin yüzü, irili ufaklı resmedilmiş dağların zirvesine doğru bakıyor. Bu dağların sadece zirve kısımları beyaz ve gri sislerin arasından görünüyor. İleriye doğru gidildikçe sisli hava ile gökyüzünün birleştiği görünüyor. Beyaz bulutlarla kaplı gökyüzünün nerede başlayıp nerede bittiği belli olmuyor. Tabloda özellikle dağlarda ve gökyüzünde renk geçişleri var. Fırça izleri oldukça belli.

Eser Sahibi: Caspar David Friedrich

Akım: Romantizm, Alman Romantizmi

Teknik: Yağlıboya resim

Yılı: 1818

Ebadı: 98,4 cm x 74,8 cm

Sergilendiği Yer: Kunsthalle Hamburg

Betimleyen: Tuba KAYA

Uçurumun kenarında dikilen ve tabloya bakan kişiye sırtı dönük bir erkeği tasvir eden dikey dikdörtgen tabloda koyu kahverengi ve açık mavi renkleri hâkim.  Erkeğin üzerinde durduğu uçurum koyu kahverengi tonlarında resmedilmiş. Sol ayağı bir adım daha önde duran adamın sol dizi hafif kırılmış şekilde duruyor. Sol eli de sol dizinin üzerinde resmedilmiş. Sağ elinde ise bir baston tutan adamın üzerinde fraka benzeyen, kuyruklu, siyah bir ceket var. Altında aynı tonlarda pantolonu ve yine aynı tonlarda dizlerine kadar olan çizmeleri görünüyor. Sarı ve kısa saçlı adamın saçları rüzgarla birlikte dalgalanıyor gibi resmedilmiş. Ten rengine ilişkin ise sadece ensesi görünen adamın açık tenli olduğu anlaşılıyor.

Erkeğin yüzü, irili ufaklı resmedilmiş dağların zirvesine doğru bakıyor. Bu dağların sadece zirve kısımları beyaz ve gri sislerin arasından görünüyor. İleriye doğru gidildikçe sisli hava ile gökyüzünün birleştiği görünüyor. Beyaz bulutlarla kaplı gökyüzünün nerede başlayıp nerede bittiği belli olmuyor. Tabloda özellikle dağlarda ve gökyüzünde renk geçişleri var. Fırça izleri oldukça belli.

 

Sayfa Görüntüleme : 1124