Christina`s World (Christina`nın Dünyası)

Christina`s World (Christina`nın Dünyası)

Eser Sahibi: Andrew Wyeth

Akım: Romantizm, Alman Romantizmi

Teknik: Panel üzerine tempera

Yılı: 1948

Ebadı: 81,28 cm × 121,92 cm

Sergilendiği Yer: Museum of Modern Art, New York, ABD

Betimleyen: Tuba KAYA

Yatay dikdörtgen tablo grilik hâkim. Tabloda sırtı izleyiciye dönük bir kadının otlar üzerindeki oturuşu ve kendine oldukça uzak görünen bir ev resmedilmiş. Kadının üzerinde beyaz elbise var. Elbisenin boyu ayak bileklerine kadar iniyor ve kolları kısa. Kadın beline siyah kemer takmış. Ayaklarında muhtemelen külotlu beyaz çorap var. Siyah ayakkabı giymiş. Kadının saçları uzun ve siyah. Saçlarını boynunun üstünden topuz şeklinde toplamış. Yanlardan birkaç saç teli çıkmış. Saç telleri hareket halinde resmedilmiş. Yani rüzgârlı bir hava hâkim gibi. Kadının iki eli de otların üzerinde. Otlara abanmış, bacakları ile gövdesinin pozisyonu yerde sürünüyormuş gibi duruyor. Beyaz tenli kadının yüzü evlere dönük. Başı dik.

Otlar soluk yeşil ve sarı. Yer yer kuru otlar var. Kadının yüzü uzaktaki eve dönük. Gri renkli taş ev çatılı. Çatıdan iki baca ve iki küçük pencere çıkıyor. Bu evin hemen solunda yaklaşık dörtte biri boyutta başka bir ev var. Bu evin yarısı boyutta başka ev ise bu evin yanında duruyor. En büyük resmedilen evin sağında ise metruk bir eve benzeyen başka bir gri ev resmedilmiş. Büyük evin etrafında çitler yer alıyor. Ayrıca otların üzerinde evin önünden sonu görünmeyen bir noktaya doğru yol var.

Evler tam ufuk çizgisinde görünüyor. Evlerin hemen üzerinde yükselen gökyüzünde soluk mavi, gri hâkim. Yer yer beyazlıklar var.

Tabloda fırça darbeleri belli ve renkler birbirine karışmış. 

 



 

Sayfa Görüntüleme : 981