Fare

Fare

Betimleyen: Kubilay KARA

Fotoğraftaki farenin gövdesi 5-10 santimetre boyunda, eni ise bunun yarısı sayılabilecek bir genişlikte. Omurgasının orta kısmı, yukarı doğru evrimleşmiş ve kambur bir görüntü kazandırmış hayvana. Bundan dolayı vücudunun orta kısmı yanlara doğru daha geniş ve iri. Gövdesi ve kafası, kısa kahverengi sivri tüylerle kaplı. Farenin boynu kısa ve gövdesine yakın. İri kafası, gövdesinin yarısı bir büyüklükte ve yine aynı renge sahip. Yanakları orta kısımları dışarı doğru genişleyen iki keseden oluşuyor ve omuzlarına doğru iniyor. Yassı, eğimli uzun burnu sivri bir yapıda ve anten gibi dik kıllarla çevrelenmiş. Burnunun ucu kare sayılacak bir genişlikte ve iki delikten oluşuyor. Ağzı küçük, alt ve üst çenenin ön kısmında birer santimetrelik sivri iki dişi var. Büyük kulakları birkaç santimetre çapında ve yanakların üstüne yerleşmiş. Kulaklar geniş, oval bir yapıya sahip ve uçlara doğru üçgeni andıran bir kıvrımda. Kulaklıkların dışı tüylerle kaplı, içi ise tüysüz. Gözleri kulak ve ağzın ortasında, burnun yanında ve küçük bir boncuk gibi tamamen siyah renkte.

Farenin ayakları vücuduna çok yakın. Özellikle ön iki ayağı, arka iki ayağına göre daha küçük evrimleşmiş. Ayaklar, uzun bir bilek ve beş tane tüysüz parmaktan oluşuyor. İnsan elini andıran ayakların parmak ucunda keskin, küçük tırnaklar var.

Arka ayaklarının birleştiği noktadan kuyruğu başlıyor; çapı bir santimetre civarında, uca doğru bu uzunluk bir iğne görünümünü alarak inceliyor. En az gövde kadar uzun, üzerinde tüy yok, gövdeyle aynı renkte ve yere bitişik duruyor.

Sayfa Görüntüleme : 1167