EL - KOL HAREKETLERİ

Küfürler

  1. Avuç içi yukarı bakacak şekilde yumruk yapılır. Orta parmak dik bir şekilde yukarı kaldırılır.
  2. Bir elin yumruk yapılarak diğer elin avuç içinden sıyrılarak dirseğe kadar getirilmesi
  3. Avuç içi yere bakacak şekilde yumruk yapılır. Baş parmağın yumruk halindeki işaret ve orta parmağın arasından gösterilir.
  4. Sol el avuç içi sağı gösterecek şekilde yumruk yapılır. Sağ el gergin ve parmaklar kapalı bir şekilde  yumruğu ortalayarak sertçe üzerine vurur.
  5. Her iki el avuç içleri yukarı bakacak şekilde yumruk yapılır. Eller her iki yandan göğüs altı hizasından hızlı ve sert bir şekilde geri çekilir.
Devamı için Tıklayınız

Politik Hareketler

İsyan/Direniş: Sol Yumruk:  sol avuç karşıyı gösterecek şekilde yumruk yapılır. Kol dik bir şekilde yukarı kaldırılır.

Zafer/ barış: V işareti: avuç içi karşıya bakacak şekilde tutulur, işaret ve orta p armaklar yukarı doğru yanlara açılarak bir V harfi şeklinde açılır.

Rabia: Avuç içi karşıya bakacak şekilde açılır.  Parmak uçları yukarı bakacak şekilde birbirinden ayrık tutulur. Baş parmak avuç içine dayanır.

BozKurt işareti:  Avuç içi karşıya bakacak şekilde orta, yüzük ve baş parmaklar öne doğru uzatılarak uçları birleştirilir. İşaret ve serçe parmağı ileri doğru gergin tutulur.

Devamı için Tıklayınız

Şaşırma

Ağız açık. İki elin baş parmak hariç , parmak uçları yukarı bakacak ve  iki yandan dudağı ortalayacak yanağa dayanır.  Baş parmaklar boyun, çene altında kalır. 

Devamı için Tıklayınız

Nanik/ Ancak gidersin

Sağ el için; Avuç içi sola dönük, parmakların arası açık, parmak  uçları yukarı bakar, baş parmak dudağa dayanır. Yukarı bakan dört parmak karışık sırayla sağa sola sallanır.

Devamı için Tıklayınız

Aşk/Seni seviyorum

Baş parmak uçları aşağı bakacak şekilde , işaret  parmakları yukarı bakacak şekilde gergin birleştirilir. İşaret parmakları eklemlerinden kırılarak uçları aşağı yönlendirilir. Diğer parmaklar kapalı tutulur.

Devamı için Tıklayınız

İlişki/samimiyet

parmak uçları karşıyı gösterecek şekilde iki işaret parmağını ileri geri birbirine sürtmek.

Devamı için Tıklayınız

On numara / süper

sağ el için. dış yüzey sağda kalacak.  işaret  ve baş parmakları halka biçimini alacak şekilde birleştirilir.  diğer üç parmak yukarı kaldırılır.

Devamı için Tıklayınız

Sana yapacağımı bilirim/birazdan geliyorum

Avuç içleri birbirine değer.  Parmak uçları karşıyı gösterecek şekilde elleri birbirine ileri geri yavaşça sürtülür. 

Devamı için Tıklayınız

Açlık/ iştah/ heyacan / fırsat yakalama

avuç içleri birbirine değer.   parmak uçları karşıyı  gösterecek şekilde elleri birbirine  ileri geri hızla sürtülür.

Devamı için Tıklayınız

Uzaktan selamlaşmak

Sağ el parmak uçları yukarı bakacak şekilde, parmaklar birbirine bitişik elimiz yüzümüze dikey bir iki santim aşağı eğimli alnımızın sağ üst köşesine dokundurup kaldırılır.

Devamı için Tıklayınız

Sapsağlam/sert/aslan gibi

sağ el yumruk yapılır, el göğüs hizasında baş parmak yukarıda kalacak şekilde el bir iki kez sarsılır.

Devamı için Tıklayınız

Azıcık/biraz hareketi

kol göğüs hizasında parmak uçları yukarı bakacak şekilde baş parmak , işaret parmağın ilk eklemine dayanır, diğer üç parmak kapatılır. 

Devamı için Tıklayınız

Otostop çekmek

Kol göğüs hizasında ileri uzatılır. El yumruk yapılır. Baş parmak açılır sağa eğimli yukarı kadırılır.

Devamı için Tıklayınız

Dur işareti

Avuç içi karşıya bakacak şekilde el omuz hizasında, kol dirsekten hafif kırık veya düz ileri doğru kaldırılır. 

Devamı için Tıklayınız

İstemiyorum/onaylamıyorum/hayır

Baş bir iki santim mesafede sağa sola  birkaç kez sallanır.

Devamı için Tıklayınız

İstiyorum/onaylıyorum/ evet

Baş bir iki santim mesafede aşağı yukarı birkaç kez sallanır.

Devamı için Tıklayınız

Fotoğraf çekilirken tavşan kulak hareketi

El yumruk yapılır sadece işaret ve orta parmaklar gergin bir şekilde yukarı yanlara doğru açılarak  kadırılır.  El parmak boşluğu başın bitimine dayanacak şekilde tutulur.

Devamı için Tıklayınız

Emrine amadeyim duruşu

Eller göbek hizasında,  sağ el, yumruk halindeki sol eli bileğinden kavrar.

Devamı için Tıklayınız

Birlik/beraberlik/kenetlenme

baş parmaklar birbirini kavrar, avuç içleri birbirine değer diğer dört parmak baş parmak işaret parmağı arasına dayanır. El göğüs hizasında,  göğsü ortalayarak , on santim kadar uzaklıkta ileri geri sallanır. 

Devamı için Tıklayınız

Sıkıntı / korku hali/ tanrım ne olur/yardım isteme

Baş parmaklar birbirini kavrar, avuç içleri birbirine değer diğer dört parmak, baş parmak işaret parmağı arasına dayanır. El , iki göğüs arasına yaslanır.  

Devamı için Tıklayınız

Sessizlik lütfen/ sakin olun/ panik yapmayın

İki el yanlardan  avuç içleri yere bakacak şekilde göğüs hizasında açılır. Aşağı yukarı birkaç santim mesafede sallanır. 

Devamı için Tıklayınız

Güç bende/başardım/ben çok iyiyim

Sağ el yada iki el birlikte.  Kollar dirseklerden kırılır. Yumruklar yukarı bakacak şekilde bir iki santim mesafede ileri geri hareket ettirilir.

Devamı için Tıklayınız

Haydi içelim!/İçer miyiz/ içki ister misin?

Sağ el. avuç içi sola bakacak şekilde  dudak hizasında yumruk yapılır. Baş parmak dudağa doğru yöneltilir. El bir iki santim mesafede ileri geri hareket ettirilir.

Devamı için Tıklayınız

Teşekkür etmek

1. Hareket:  İki el, göğüs hizasında avuç içlerinden parmaklar kapalı ve yukarı bakacak şekilde birbirine yapıştırılır. Baş ellere doğru yavaşça aşağı kaydırılır.

2. Hareket: Baş gülümseyerek hafifçe  bir iki santim mesafede aşağı kaydırılır.

Devamı için Tıklayınız

Dilemek/bir şeyi çok istemek

İki el , parmaklar bitişik bir şekilde avuç içlerinden yapıştırılır. İşaret parmağı dudağı ortalayarak, burun altına dayanır.

Devamı için Tıklayınız

Söz istemek

Sağ el için;  Sağ kol yukarı kaldırılır. Bütün parmak uçları birbirine bitişik biçimde yukarı bakar. Ya da sadece işaret parmağı kaldırılır. Diğer parmaklar kapatılır. 

Devamı için Tıklayınız

Herhangi bir şeyi değiştir

Sağ ve sol eller yumruk yapılır. İşaret parmakları düz açılır , sağ işaret parmağı sola, sol işaret parmağı sağa doğru yatay tutulur.  Parmaklar üst üste bir santim mesafede paralel  yaklaştırılır, makara gibi birbiri etrafında döndürülür. 

Devamı için Tıklayınız

Delirmiş/ çılgın/ kafayı sıyırmış

Sağ el tüm parmak uçları yukarı bakacak şekilde  başn yanna yakın tutulur. El bilekten sağa sola döndürülür. Sanki bir ampul döndürüyormuş gibi .

Devamı için Tıklayınız

Sen ne diyorsun/kimsin sen/kafa tutma

Avuç içi sola dönük parmak araları açık hafifi sağa eğimli  tutulur. tek hareket.

Devamı için Tıklayınız

Kafayı çalıştır/ biraz düşün

Sağ el için, sağ el dış yüzeyi sağı gösterecek şekilde yumruk yapılır. İşaret parmağı eklemlerden hafif kırık bir şekilde tutulur, parmak ucu  yavaşça birkaç kez şakak üzerine vurur.

Devamı için Tıklayınız

Haydi!

sağ el yada sol el fark etmez. Sağ el için; elin dış yüzeyi sağı gösterecek şekilde parmakların arası açık , göğüs hizasında  tutulur. El kolla birlikte yukarı doğru savrulur. 

Devamı için Tıklayınız

Kızıyorum/ tehditkâr/ sen görürsün

Sağ el için, Sağ elin dış yüzeyi sağı gösterecek şekilde omuz hizasında yumruk yapılır. İşaret parmağı yukarı doğru gergin bir şekilde kaldırılır. Parmak gergin bir şekilde ileri geri, bir iki santim mesafede sallanır.

Devamı için Tıklayınız

Boşver gitsin

sağ el ya da sol el fark etmez. Sağ el için; elin dış yüzeyi sağı gösterecek şekilde parmakların arası açık, göğüs hizasında tutulur. El bilekten yarım daire şeklinde yukarı doğru çevrilir.

Devamı için Tıklayınız

Bana ne/ istemiyorum

İki omuz aynı anda yukarı aşağı birkaç kez kaldırılıp indirilir. 

Devamı için Tıklayınız

Yok ki/ellerim bomboş

iki el, parmak araları açık göbek hizasında avuç içi yukarı bakacak şekilde açılır

Devamı için Tıklayınız

Bilmiyorum/kim bilir?

iki el, parmak araları açık göbek hizasında avuç içi yukarı bakacak şekilde açılır. Dudak büzülür ya da  sağ omuz yukarı kaldırılıp indirilir.

Devamı için Tıklayınız

Beğenmedim/Kötü/Çirkin

Beğendim hareketinin tepe taklak olan halidir. Sağ el yumruk yapılır. Baş parmak aşağı gösterecek şekilde tutulur. Bir iki santim mesafede bir iki kez sallanabilir.

Devamı için Tıklayınız

Beğendim/iyi/Güzel

sağ el dış yüzeyi sağa bakacak şekilde yumruk yapılır. El göğüs hizasında tutulur. baş parmağın  içi karşıya bakacak şekilde gergin yukarı doğru kaldırılır.  El bilekten bir iki santim mesafede bir iki kez sallanabilir. 

Devamı için Tıklayınız

Lezzetli

Sağ el ya da sol el fark etmez. Avuç içi ve tüm parmak uçları yukarı bakacak şekilde birleştirilir. Bilekten, bir iki santim mesafeyle yukarı aşağı sallanır.

Devamı için Tıklayınız

Telefonlaşalım/Arayacağım seni/Arar beni

Sağ el yumruk yapılır.  Baş ve serçe parmakları gergin bir şekilde yanlara açılır. Baş parmak ucu kulağa serçe parmak ucu ağıza doğru tutulu. el kulak hizasındayken açık parmaklar çaprazlama bir iki santim mesafede sallanır.

Devamı için Tıklayınız

Öldün sen/ seni bitireceğim

Teslim ol hareketi yapılır, sonra aynı elin omuzundan hareketle karşıya doğru yönlendirilir ve baş parmak içeri doğru kırılır.  (Sanki cepten tabanca çıkarıp tetiği çekiyormuşuz gibi)

Devamı için Tıklayınız

Teslim Ol

Sağ elin dış yüzeyi sağ gösterecek şekilde el göğüs hizasından on beş santim kadar uzaklıkta tutulur. İşaret parmağı karşıyı, baş parmak yukarıyı gösterir. Diğer üç parmak kapalı tutulur.  

Devamı için Tıklayınız

Eller yukarı/Teslim olma/pes etme/tehlikesiz

İki kol yana düz açılır. Kolun üst bölümü dirsekten kırılarak yukarı kaldırılır. Eller, omuz ile baş arasında bir hizada parmakların arası açık, parmak uçları yukarı bakacak şekilde gergin tutulur.

Devamı için Tıklayınız

Bir ara/mola verelim

sol elimiz, avuç içimiz sağı gösterecek şekilde gergin ve parmaklar birbirine bitişik ve parmak uçları yukarı doğru tutulur. Sağ elimiz , avuç içimiz aşağı bakacak şekilde sol el parmaklarının üzerine ortalayarak konur. Bir T harfi çizilmiş olur.

Devamı için Tıklayınız

Üzüntü/şaşırma/perişan olma

sağ yada sol el fark etmez. Parmakların arası açık, avucumuzun alt yarısı alnımıza ortalayarak dayanır, parmaklar havada da kalabilir başın üzerine de konabilir.

Devamı için Tıklayınız

Kalk

Sağ el için; Elimiz göğüs hizasında dirsekten kırık bedenimizden yirmi santim kadar mesafe uzaklıkta. Tüm parmaklar bitişik, Avuç içi yukarı açık, ancak birkaç santim sol yana eğimli. El bilekten birkaç santim mesafeyle yukarı doğru bir iki kez hareket ettirilir

Devamı için Tıklayınız

Hayır/Olmaz/İstemiyorum

Başımız karşıya bakacak şekilde bir iki santim sağa sola birkaç kez sallanır.

Devamı için Tıklayınız

Evet/Olur/istiyorum

Başımızı karşıya bakacak şekilde yukarı aşağı iki üç santim aralığında bir iki kez sallanır.

Devamı için Tıklayınız

El Sallamak

Elimiz baş hizamızda, omuzumuzdan yirmi santim kadar uzaklıkta parmaklar açık ve gergin şekilde üç dört santim aralığında sağa sola sallanır.

Devamı için Tıklayınız

Teşekkür etmek

Başımız karşıya bakacak şekilde gülümseyerek aşağı doğru  iki üç santim kaydırırız. Ya da hafif çapraz omuz hizasına kaydırırız. Ya da hem başımızı kaydırır hem de eş zamanlı iki göğüs ortasına parmaklarımız bitişik bir biçimde elimizi koyarız.

Devamı için Tıklayınız

Garson Çağırmak

Kol, yukarı doğru gergin veya dirsekten hafif kırık kaldırır. Tüm parmaklar bitişik, parmak uçları yukarı bakar şekilde elimizi öylece tutar ya da bir iki santim aralığında sağa sola hareket ettiririz.

Devamı için Tıklayınız

Hesap İstemek

Kol, yukarı gergin veya dirsekten hafif kırık kaldırılır, işaret ve baş parmak birleşik, Orta parmak alttan destek olacak şekilde,  diğer iki parmak kapalı sanki karşıda bir tahtaya yan yana iki-üç çizik atıyormuş gibi,  üç parmak bir santimlik mesafe içinde yukarı aşağı hareket ettirilir.

Devamı için Tıklayınız

Bir aracı durdurmak için

sağ yada sol kol fark etmez.  Kolumuzu gergin ileri uzatılır,  avuç içi  yere paralel uzatırız. işaret parmağı ya da  işaret parmağı ve orta parmak bitişik yada tüm parmaklar kapalı olarak bütün el çok üç dört santim aralığında birkaç kez yukarı aşağı hareket ettiririz.

Devamı için Tıklayınız

Defol git, gelmeyeyim oraya

Sertçe gel hareketinin tam tersidir. sağ avuç içimiz çaprazlama yüzümüze bakacak şekilde başın sol yanından yarım kol boyu , başı ortalayacak gibi sertçe savrulur.( bir sinek kovar gibi)

2. Hareket: Sertçe çık dışarı , gel buraya hareketinin tersidir. Yüzümüz karşıya bakacak şekilde  başımız sağ yanlamasına üç beş santim mesafeyle sert bir hareketle savrulur.

Devamı için Tıklayınız

Git

Sağ el için; El, göğüs hizasında avuç içi kendimize dönük , başparmak yukarı doğru dik şekilde, diğer dört parmak bitişik  solu gösterir pozisyonda dışa doğru savrulur. Bu hareket tüm parmaklarla bilekten savurarak da yapılabilir.

Devamı için Tıklayınız

Gel/Yaklaş

1.Hareket. Avuç içi omuz hizasında kendimize dönük işaret parmağı dışında tüm parmaklar kapalı. İşaret parmağı eklemlerinden hafif kırılarak bir iki santimlik mesafede öne arkaya sallanır.

2.Hareket . Aynı hareket ,  baş parmak hariç, dört parmak bitişik kullanılarak da yapılabilir.

3.Hareket: Daha sert bir ifade kullanmak istediğimiz zaman (gel lan gibi), sağ avuç içimiz çaprazlama yüzümüze bakacak şekilde başın sağ alt yanından yirmi santim uzaklıkta tutulur, başın sol  üst tarafına doğru  yay çizilerek sertçe savrulur.

Devamı için Tıklayınız

Sus/sessizlik

sağ el için: sağ elin dış yüzeyi sağda kalacak şekilde yumruk yapılır. İşaret parmağının ucu buruna dayanarak dudağı dikey olarak ortalayacak şekilde tutulur. 

Devamı için Tıklayınız

Bir dakika/Bekle lütfen

Sağ ya da sol el fark etmez. Sağ el için; elin dış yüzeyi sağda kalacak şekilde, boyun hizasında yumruk yapılır. İşaret parmağı, düz ve dik yukarı kaldırılır. 

Devamı için Tıklayınız

El Sallamak

Avuç içi karşıya doğru, el, omuz hizasında , bedenden yaklaşık iki  karış mesafe uzaklıkta açılır.  Parmakların arası açık tutulur. El, bilekten sağa sola doğru bir iki santimlik mesafede sallanır.

Devamı için Tıklayınız
Sayfa Görüntüleme : 2445