Fenerbahçe Spor Kulübü Logosu

Fenerbahçe Spor Kulübü Logosu

Betimleyen: Sedef TAYLAN /  Boğaziçi Üniversitesi ED 200 dersi öğrencisi

Fenerbahçe Spor Kulübü logosunda siyah konturlu iç içe geçmiş iki çember var. Dış çember ile iç çember arasında kalan alan beyaz renkte. Bu alanda siyah renkli büyük harflerle soldan sağa “Fenerbahçe Spor Kulübü” yazısı yer alıyor. Çemberin en altında siyah renkte 1907 tarihi yer alıyor ve tarihin iki tarafında siyah renkte birer yıldız bulunuyor.

İç çemberin içinde dörtgene benzer bir şekil var ve bu şeklin üst kenarları içe doğru bombeli, alt kenarları ise dışa doğru kavisli. Bir kalp simgesinin üst kısmındaki kavislerin içe doğru çizilmiş haline benziyor. Şekil ile çember arasında kalan kısım kırmızı renkte. Şeklin orta kısmının biraz üstünde sarı renkte yatay bir şerit bulunmakta. Şeklin diğer kısımları lacivert renkte. Tam ortasından bir (meşe) palamut dalı uzanıyor.

Yeşil renkteki palamut dalı dümdüz şekilde yukarı doğru uzanıyor ve en üstünde büyük bir yaprak bulunuyor. Dalın sağ ve sol kısımlarında ikişer yaprak bulunuyor. Alt kısımdaki yapraklar en üstteki yaprağa benzer büyüklükte. Üst kısımda bulunan yapraklar daha ufak ve dalın uzantısı şekline ilerleyip uçlarda bulunuyor.

Sayfa Görüntüleme : 936