His Only Friend (Onun Tek Arkadaşı)

His Only Friend (Onun Tek Arkadaşı)

His Only Friend (Onun Tek Arkadaşı)

Eser Sahibi: Briton Riviere

Akım: Realizm  

Teknik: Yağlı boya

Yılı: 1871

Ebadı: 69.4 cm x 95.1 cm

Sergilendiği Yer: Manchester Art Gallery, İngiltere

Betimleyen: Tuba KAYA

Yatay dikdörtgen tabloda sarı, kurumuş otların üzerinde, yatan on yaşlarında bir oğlan çocuğu ile yanında yatan köpek resmedilmiş.

Taş yol kenarına yatan erkek çocuk oldukça yorgun görünüyor. Başını, hemen arkasındaki küçük duvarın üstündeki sarı otlara yaslamış. Gözleri kapalı. Beyaz tenli çocuğun saçları kahverengi. Küçük ağzı ve burnu var. Üzerinde uzun kollu, beyaz bir gömlek var. Onun üzerine ise kırmızı, v yaka, önden düğmeli bir yelek giymiş. Altında siyah bir pantolon var. Pantolon oldukça eski ve kirli. Pantolonun sağ bacağında diz kısmında yırtık var. Çocuk yalın ayak ve ayakları kirli. Ayaklarını uzatmış, oturur vaziyette duran çocuk, sırtını arkasındaki duvara yaslamış. Başını ise duvarın üzerindeki otlara koymuş.  

Çocuğun sol kolunun altında sarı tüylü terrier cinsi köpek var. Boyu çocuğun bacak boyu kadar. Köpek, uyuyan çocuğun sağ elini yalıyor. Sol eli de köpeğin üzerinde. Köpeğin bakışları çocuğun çıplak ayaklarına sabitlenmiş.

Çocuğun ve köpeğin yaslandığı beyaz duvarın üzerine büyük harflerle “LONDRA 31 MILES” yazısı alt alta yazılarak kazınmış.

Duvarın üstündeki otlar sarı ve kurumuş. Otların üzerinde bazı odunsu gövdeler ve dalları görünüyor.

Tabloda fırça izleri belli değil. Renkler birbirine karışmamış. 

Sayfa Görüntüleme : 862