Kısraklı Kadın

Afişi Betimleyen: Emine KOLİVAR

Mermerden bir heykele benzeyen eyersiz beyaz bir ata binmiş, mermerden heykele benzeyen çıplak kadın, öne doğru eğilerek başını atın boynuna, yelelerinin üzerine kapamış.
Üzerinde simetrik dizilmiş mavi noktalar olan bordo bir zemin kullanılmış afişte kadının bindiği at, sol alt köşede konumlanmış. At ve kadın sağ profillerinden görünüyor. Kadın yalınayak. Kadının upuzun siyah saçları omuzlarına, kollarına ve göğsüne dökülüyor. Öne doğru eğilerek atın boynuna kapaklandığı için vücut hatları görünmeyen kadının atın yüzüne doğru uzattığı sağ eli atla hafifçe bütünleşmiş gibi. Hem atın hem de kadının yüz hatları net çizilmeyip bulanıklaştırılmış. Arka ayakları ve kuyruğu görünmeyen atın eyeri yok ama dizgin takımı takılı. Afişteki yazılar şu şekilde: Sol üstte, sarı bir dikdörtgenin içinde “İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROLARI 1914”. Sarı dikdörtgenin sağ köşesinde bir mask resmi, sol üst köşesinde ise dört minare, dört kubbe ve şehir surlarının dişli yapısının kullanıldığı şehir logosu yer alıyor.
Ortada büyük puntolu, beyaz harflerle “KISRAKLI KADIN”, altta daha küçük puntoyla “LEYLA NAZLI, Yöneten: lerzan Pamir, Sahne Tasarımı: Barış Dinçel, Kostüm Tasarımı: Janset Kaplan, Işık Tasarımı: Metin Küçükyılmaz, Afiş Tasarımı: Ayça Özgür, Oyuncular: Elçin Atamgüç, Pervin Bağdat, Gökçer Genç, Eylül Soğukçay. Sağ kenarda dikey olarak QR kod ve sosyal medya hesapları yer alıyor.

Sayfa Görüntüleme : 725