Seven Sisters - Yedinci Hayat

Afişi Betimleyen: Emine KOLİVAR

Sağanak yağışlı bir gece vakti, yüksek bir yerden görünen belli belirsiz şehir silueti önünde yediz kız kardeşler Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday ve Sunday (Noomi Rapace) birbirlerinden bağımsız şekilde yer alıyor.
En ön planda duran Wednesday yağmurdan ıslanmış saçları ile çenesini hafifçe göğsüne doğru eğmiş hırslı bakarken sağ elinde otomatik bir tüfek tutuyor. Bacaklarını omuz hizasında açmış Wednesday’in sol bileğinde ekran ışığı kırmızı olan siyah bilekliği takılı. Üzerinde siyah sutyen şeklinde bir büstiyer, fermuarı açık siyah bir hırka ve siyah eşofman altı var. Kaküllü saçları omuz hizasında, dudakları ince, beyaz tenli, hafif uzun yüzlü 30’larının başlarında bir kadın. Diğer kardeşleri de fiziksel olarak Wednesday’in aynısı, sadece saçları ve kıyafetleri ile farklılaşıyorlar. Wednesday’in sol yanında duran Saturday, ona hafifçe arkasını dönüp yürür gibi bir bacağı öndeyken sağ omzu üzerinden geriye bakmış. Üzerinde gri bir kot pantolon ve kapüşonlu pembe bir hırka var. Sapsarı boyalı kaküllü saçları kulak hizasında, açık renk tenli bir kadın.
Saturday’in biraz üzerinde yer alan Sunday, ona arkasını dönüp başını sağ omzuna doğru eğmiş. Yüzü sadece sağ profilinden görünüyor. Sağ elinde kimseye çevirmediği bir tabanca tutan Sunday, kaküllü koyu renk saçlarını arkada at kuyruğu yapmış, çok sade görünümlü bir kadın. Diz boyu eteği olan desenli elbisesinin üzerine koyu renk bir hırka giymiş. Sunday’in biraz üzerinde, Karen Settman kıyafetleri giyip peruk takmış Monday yer alıyor. Monday, sol elini kalçasının üzerine koyarken aşağı salık sağ elinde kimseye doğrultmadığı bir tabanca tutuyor. Lacivert, kısa kollu, eteği diz boyu elbisesinin kol, omuz ve yan taraflarında pembe-kırmızı geometrik detaylar var. Koyu renk peruğu kaküllü ve omuzlarının biraz aşağısına kadar uzuyor. Monday’in yüzünde ikircikli, durgun bir ifade var. Monday ve yanındaki Thursday’in görselleri Wesnesday’den küçük olsa da diğer kızlardan daha büyük ve bu iki kadın, afiş tasarımında Wednesday’in sağ ve sol arkasında yer alıyor.

Thursday, bacaklarını omuz hizasında açıp sağ elindeki tabancasını ileri doğrulmuş. Kısacık kesilmiş koyu renk saçları sol yana taralı. Kısa kollu siyah tişörtünü siyah kot pantolonunun içine sokmuş. Yüzünde kendinden emin ciddi bir ifade var. Thursday’in biraz aşağısında yer alan Friday sol kolunu göğsüne dolarken dirsekten kırdığı sağ elini ağzının önüne koymuş düşünerek karşıya bakıyor. Başında altından kaküllerinin çıktığı yün beresi, üzerinde kahverengi-krem renklerde kareli bol bir gömlek, altında koyu renk eşofman var. Koyu renk saçları omuz hizasında olan Friday koyu renk, kemik çerçeveli optik gözlük takıyor.
Friday’in aşağısında yer alan Tuesday aşağı salık duran sağ elinde kimseye doğrultmadığı bir tabanca tutarken sol bileğinde kırmızı ışıklı siyah bilekliği görünüyor. Kızıl boyalı saçları kaküllü ve dağınık. Üzerinde açık yakalı gri bir kazak ve bordo bir etek var. Bedenini hafifçe afişin soluna dönüp başını solundaki Wednesday’e doğru çevirmiş. Geri planda şehrin ışıklı birkaç gökdeleni ve kesik ipler gibi görünen yağmur damlaları seçiliyor.
Geride ayrıca, kızların önünde durduğu iki binadan birinin terasından diğerine doğru atlayan kadının (Wednesday) ilerleme rotasındaki farklı noktalarda farklı siluetleri görünüyor. Soldaki terasta yer alan iki Wednasday’dan öndeki atlamak için hamle etmek üzere, sol ayağı havada. Daha gerideki Wednesday hala koşuyor. İki teras arasında havada görünen Wednesdaylerden en soldaki bir kolunu ileri diğerini geriye uzatmış, dizden kırık sol bacağı geride, sağ bacağı aşağı dönük. Havada görünen Wednesdaylerden ortadaki dizden kırdığı sağ bacağını iyice karnına doğru çekmiş, üst bedeni de bir yere uzanır gibi öne eğik. Dizden kırdığı sol bacağı sanki yere yaslı gibi düz. Bir kolu ileride diğer ise geride.

En sağdaki Wednesday ise diğer terasa varmak üzere. Can havliyle sol bacağını ileri atarken dizden kırık sağ bacağının ayak tabanı havaya dönük. Bir kolu uzanıp tutunmak için öne doğru uzanıyor.
Diğer terasta duran adam, tabancasını doğrultmuş Wednesday’e ateş ediyor. Afişteki yazılar şu şekilde: En üstte beyaz harflerle “NOOMI RAPACE, GLENN CLOSE, WILLEM DAFOE”, altta beyaz harflerle “SND AND VENDOME PICTURES PRESENTS”, daha büyük ve aralıklı harflerle “SEVEN SISTERS”, “SEVEN SISTERS, ONE IDENTITY IN CINEMAS THIS AUGUST”. Afişteki diğer yazılar okunaklı değil.

 

Sayfa Görüntüleme : 616