The Last King - Son Kral

Afişi Betimleyen: Arif Emra TİRYAKİ

Dikine dikdörtgen renkli afişin zemininde gün batımında kızıla dönmüş bulutlu gökyüzü ve karla kaplı dağ manzarası var.
Ön planda, film oyuncularının filmdeki hallerinden alınan fotoğrafları kolajlanmış. Afişin dörtte üçlük kısmını kaplayacak şekilde konumlandırılan fotoğraflardan, sol öndekinde, yirmili yaşların sonlarındaki Skjervald ( Jacob Oftebro) var. 20’li yaşların başında, açık kumral uzun dalgalı saçlı, daha uzun sakallı ve bıyıklı. Skjervald, tüylü deri bir başlık, kalın örgü kazak ve içi yünlü deri bir yelek giymiş. Bedeni hafif sağına dönük duran Skjervald, sol eliyle öne doğrultarak tuttuğu yayını, sağ elindeki ok ile germiş. Mavi gözleri öfkeyle bakan Skjervald’ın kollarına sarılmış siyah ve kahverengi deriler var. Belinden kahverengi deri bir çanta sarkıyor.
Sırtında, içinde oklar olan bir çantası asılı. Skjervald’ın yanında, sağ tarafta Torstein (Kristofer Hivju) öfkeli ifadeli. Bedeni soluna dönük, sağına bakan Torstein, sağ elinde tuttuğu çift tarafı keskin savaş baltasını, sağ omzuna koymuş. Omuzları ve kolları kalın deri ve metal miğferlerle kaplı Torstein, otuzlu yaşların ortalarında, kızıl kıvırcık uzun sakallı. Başındaki tüylü başlığıyla uzaklara öfkeli bakan Torstein, mavi gözlü, iri yapılı. Torstein ve Skjervald’ın arkasında, daha yukarıda duran İnga (Ane Ulimoen Oyerli) yirmili yaşların ortalarında, zayıf. Sarı uzun saçları örgülü İnga, soluna dönük, kucağında tüylü battaniyeye sarılı duran bebeği, Kral Hakon’a (Jonathan Oskar Dahlgren) bakıyor. Üzerinde kahverengi geniş bir elbise olan İnga, keskin yüz hatlarına sahip, hafif kemerli burunlu. Fotoğrafların kolajlandığı alanın hemen altında, filmin adı, “THE LAST KING” yazıyor. Parlak bronz renkli, büyük harflerle yazılan film adında, “KING” kelimesindeki i harfinde, haç sembolü var. Film adının hemen altında, birbirlerine hücum edercesine yaklaşmış halde duran, Bagler ve Birkebainerne askerleri var. Birkebainerne askerlerin en önünde, elinde baltasıyla bağıran Torstein duruyor. Afişin üst kısmında, karanlık bulutların sol tarafında, küçük puntolu büyük beyaz harflerle, “KRISTOFER HIVJU”, sağ tarafta ise “JACOB OFTEBRO” yazıyor.
Afişin alt bölümünde, savaşın resmedildiği karlı zeminin en alt kısmındaki karanlık alanda, beyaz renkli büyük harflerle yazılan film ekibi ve görevleri bilgileri, afişin bu versiyonunda okunaklı değil.

Sayfa Görüntüleme : 779