Young Italian Woman at a Table - Masadaki genç İtalyan kadın

Young Italian Woman at a Table - Masadaki genç İtalyan kadın

Ressam: Paul Cézanne

Oluşturulma Tarihi: about 1895–1900

Oluşturulduğu Yer: France

Fiziksel Boyutlar: 92.1 × 73.5 cm (36 1/4 × 28 15/16 in.)

Tür: Painting

Malzeme: Oil on canvas

Betimleyen adı: Serra ULUSOY

Dikdörtgen olan bu resim tablosunda arka planda kahverengi bir duvarın olduğu mekanda, üstünde işlemeli bir örtü bulunan masada bir kadın oturuyor.Renk geçişleri ve fırça darbeleri çok belirgin değil. Daha yumuşak geçişler resme hakim

Kadının saçları koyu kahverengi, neredeyse arkadaki duvar ile aynı renkte. Kadın saçlarını başının tepesinde toplamış. Alnında  daire şeklinde bir perçem saç var. Kadının ten rengi açık. Yanakları açık kırmızı renginde. kaşları ince ve uzun. Burnu düz ve uzun. Dudakları ince ve dudaklarını hafif büzmüş yani  dudaklarında mutsuzluk ifadesi hakim. Badem şeklindeki gözleri çukurlu ve siyah. Kadının sağ kulağı görülüyor ve dar ve uzun kulak tipine sahip. Kadın sol elini sol yanağına koymuş ve sol kolunun dirseğini de masanın üzerindeki işlemeli örtünün üzerine koymuş.Sol bileğinin biraz yukarıdan gri renkte sade bir bilezik var.  Sağ eliyle ise sağ dirseğini hafif bükerek sağ elini yine masanın üstündeki örtüye koymuş. 

Kadının üstünde açık mavi ve kolları dirseğinin biraz altında biten bir bluz var. Bluzun üstünde sarı renkte sırtından beline uzanan uzunca bir fular var. Kadının oldukça koyu lacivert renkte giydiği bir etek belli belirsiz görünüyor.

Masanın üstünde duran halıda koyu yeşil, kırmızı ve kahverengi renkler hakim. 

Yaprakları kırmızı ve ortasında kahverengi daire bulunan ve koyu yeşil yaprakları olan çiçekler bu örtünün üzerinde motif olarak kenarlarında bulunuyor. Örtü hafif buruşturulmuş ve katlanmış şekilde masanın üzerinde duruyor.

Kadının arkasında duvara yapışık kahverengi tahta şerit olduğu da görülüyor.

Sayfa Görüntüleme : 915