AFİŞLER

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ SEMBOLÜ

Betimleyen: Zerrin Tezel

Koyu pembe renkte bir halka ve altında kısa dikey ve yatay çizgilerin kesişmesinden oluşan artı işaretinden oluşan kadın sembolü yer almakta. Halkanın içinde parmaklar izleyene bakacak şekilde bir sağ yumruk bulunuyor. Altta siyah harflerle INTERNATIONAL, bir altında koyu pembe ve büyük puntolu harflerle WOMEN’S en altta DAY kelimeleri bulunmakta.

Devamı için Tıklayınız

Kızılay Bağış Afişleri - Sevgi Bohçası

Betimleyen: Deniz BALANCAR

Yatay dikdörtgen formdaki afişin üst kısmında, ortalanmış şekilde kırmızı harflerle, iki satır halinde “Sevgisi anneden Bohçası sizden” yazısı yer alıyor. Afişin zemini üst kısmı beyaz, alt kısmı kırmızı olmak üzere delikli kumaş olan etaminden oluşuyor. Beyazdan kırmızıya geçiş soldan aşağı eğimli şekilde. Beyazla kırmızının kesişim kısmına, ortalanarak düz bir şekilde kırmızı bir bohça yerleştirilmiş. Zarf şeklindeki bohçanın kapağında beyaz renkte “Sevgi Bohçası” ifadesi, hemen üstünde Kızılay logosu yer alıyor. 
Bohçanın üstünde siyah harflerle iki satır halinde; “Hilal-İ Ahmer’den Kızılay’a süregelen sevgi bohçası geleneği, hayırseverlerimizin bağışları sayesinde bugün de anneleri sevindiriyor.” yazmakta. Afişin iki yanında dağınık halde, kırmızı çizgi resim şeklinde pamuk, çocuk bezi, tüp krem, zıbın, katlı battaniye görselleri yer alıyor. 

 

Devamı için Tıklayınız

Kızılay Bağış Afişleri - Çadır Bağışı

Betimleyen: Deniz BALANCAR

Yatay dikdörtgen formdaki afişin zemini kırmızı renkte.  Afişin alt yarısında, birbirlerine çok az mesafeyle kurulmuş beyaz Kızılay çadırları bulunuyor. Altı tane olan çadırların üçgen şeklindeki üst tentelerinin sağ yanında büyükçe bir sola bakan hilal ve yanında siyah büyük harflerle TÜRK KIZILAYI” yazmakta. Tentelerin iki kenarından uzanan ipler yere sabitlenmiş. Çadırın ön kapısında yine üçgen şeklinde gri bir bölüm iki kenarında beyaz zemin üzerinde alt alta sıralı minik gri yuvarlaklar bulunuyor. Çadırların arkasında, iki yanda koyu kırmızı renkte, ince uzun, üçgen şeklinde ağaçlar var. Ortada ise büyük bir daire şeklinde gül kurusu renkte dolunay, üzerinde aynı renkte dağınık halde bulutlar yer alıyor. Kırmızı gökyüzünden çadırlara doğru, dağınık şekilde kar tanelerini andıran beyaz noktalar serpiştirilmiş.  Afişin sol alt köşesinde, sol tarafı aşağı eğimli olan, köşeleri oval bir dikdörtgen gri çerçevenin ortasındaki zemin beyaz renkte. Beyaz zeminin solunda kırmızı bir kalp çerçeve, ortasında yatay bir çizgi altında yarım bir dörtgen çerçeveyle birlikte kumbara resmiyle bütünleşmiş.   Sağda siyah renkte “2868”, altında kırmızı renkte “ÇADIR” hemen altında da “1 SMS 10 TL” ifadeleri yer alıyor. 

Devamı için Tıklayınız

Kızılay Bağış Afişleri - Eğitim Genel Bağışı

Beitmleyen: Deniz BALANCAR

Yatay dikdörtgen formda, açık gri renkteki afişin ortasında yer alan Kızılay logosu; sola bakan hilal gri renkte. Hilalin üzerine çizgi resim şeklinde kep, defter, sertifika, kalem, cetvel, gönye vb. görseller dağınık şeklide yerleştirilmiş. Hilalin ortasında ise, 7-8 yaşlarında kumral saçlı bir erkek çocuğu kalemle defterine yazı yazarak ders çalışmakta. Çocuğun önünde açık bir kitap duruyor. Başı önüne eğik, dudakları hafif aralık olan ve sağ eliyle kalemi tutan erkek çocuğun ciddi bir ifadesi var.  Ders çalışan çocuk fotoğrafının altında, soldan aşağı eğimli kırmızı dikdörtgen bir şerit, hemen altında bitişik şekilde daha kısa, beyaz bir şerit bulunuyor. Kırmızı şeritte büyük beyaz harflerle “BİR ÇOCUĞUN HAYATI”, beyaz şeritte kırmızı büyük harflerle “EĞİTİMLE DEĞİŞİR” ifadeleri yer almakta. Kırmızı şeridin sol üst köşesinde, beyaz bir daire içinde kırmızı bir çember, çemberin içinde kırmızı bir kep resmi bulunuyor. Dairenin altında ise köşeleri oval gelen beyaz bir şerit içinde kırmızı harflerle sadece baş harfi büyük “Eğitim” kelimesi yazıyor. 

Devamı için Tıklayınız
Sayfa Görüntüleme : 1075