Ailesini Kafasında Taşıyan Adam

Ailesini Kafasında Taşıyan Adam Tablo, dikey dikdörtgen biçimde, duvara asılı duran bez kumaşa işlenmiş. Kumaşın dokusu pürüzlü. Siyah iple kumaşa işlenmiş bir insan figürünün başının üzerinde de birden çok insan figürü işlenmiş.  Ayakta duran, vücudunun etrafı siyah iple belirginleştirilmiş figürün üzerine herhangi bir kıyafet parçası işlenmemiş, dizlerinde iplik ile boşluk bırakılmış. Kafasının üst kısmı sağa ve sola olmak üzere 2-3 parmak kadar genişliyor. Ana figürünün kafa boşluğundan yukarıya doğru ilerledikçe oluşan alanda insan siluetleri yer alıyor. Bu siluetlerden bazılarının üzerinde belirli rakamlar yazıyor. Ayakta duran siluetlerin kucaklarında bebekler yer alıyor.

Eser sahibi: Güneş Terkol

Teknik: İşleme

Ölçü: 190*85 cm

Sergilendiği yer: Özyeğin Üniversitesi Öğrenci Merkezi Binası- Giriş Katı

Betimleyen: Ilgın DUMAN (Özyeğin Üniversitesi öğrencisi)

Tablo, dikey dikdörtgen biçimde, duvara asılı duran bez kumaşa işlenmiş. Kumaşın dokusu pürüzlü. Siyah iple kumaşa işlenmiş bir insan figürünün başının üzerinde de birden çok insan figürü işlenmiş.

Ayakta duran, vücudunun etrafı siyah iple belirginleştirilmiş figürün üzerine herhangi bir kıyafet parçası işlenmemiş, dizlerinde iplik ile boşluk bırakılmış. Kafasının üst kısmı sağa ve sola olmak üzere 2-3 parmak kadar genişliyor. Ana figürünün kafa boşluğundan yukarıya doğru ilerledikçe oluşan alanda insan siluetleri yer alıyor. Bu siluetlerden bazılarının üzerinde belirli rakamlar yazıyor. Ayakta duran siluetlerin kucaklarında bebekler yer alıyor.

Sayfa Görüntüleme : 870