Antalya- Kaleköy

Betimleyen: Şebnem Çırdaklı

Fotoğrafta deniz yönünden çekilmiş bir kıyı manzarası var. Deniz görüntüsü fotoğrafın alt kısmında; açık turkuaz renkte dipteki yosunların yansıması ile oluşan, yer yer küçük koyu alanlar bulunmakta. Deniz yüzeyi rüzgârın etkisiyle oluşmuş küçük küçük   dalgalarla kaplı. Kıyı soldan sağa doğru verev uzanmakta.  Dikey düzlemde fotoğrafın altıda birlik sol kısmından başlayıp üçte birlik sağ kısmına uzanmakta. Kıyıda sol tarafta iki insan boyunda büyük kayalar fotoğrafın ortasına doğru uzanmakta. Kayaların arka tarafında bir sıra yeşil ağaç dizisi ortada yıkıntı bir duvarla kesintiye uğramakta.

Tam ortada ağaçların ve kayaların bittiği yerde küçük bir iskeleye yanaşmış küçük beyaz bir tekne var. İskele beyaz üçgen şemsiyelerle masa ve sandalyelerin bulunduğu, insan yapımı ahşap zeminli küçük bir alan olarak devam etmekte. Bu kısım fotoğrafın kayalar ve ağaçlardan sonraki ikinci yarısını doldurmakta. İskeleden lacivert mayolu bir kadın ve yanında mavi şortlu bir çocuk denize bakmakta.

 İskelenin hemen arkasında iki katlı bir yapı bulunmakta. Üst katın ahşap parmaklıklı boydan boya uzanan bir balkonu var. Çatı kiremit kaplı. Binanın arkasında yine iki katlı bir bina yüksekçe yer almakta. Onun ilk katı öndeki yapının arkasında kalırken üst kat, açıkça denize bakan üstü kapalı bir balkon şeklinde. Tepelik bir alanı dolduran daha yukarılara doğru binalar izlenmekte. Bina ve çatı görünümü yukarı ve sağa doğru aralarında bir iki ağaçlı alanlarla devamlılık göstermekte.

Üst kısımda açık mavi bulutsuz gökyüzü ağaçlı tepeyi örtmekte.

Sayfa Görüntüleme : 518