Aşk ve Gurur

Betimleyen: Merve AYAR

Yazar: Jane Austen

Yayınevi: Can

Dikey dikdörtgen formdaki kapakta, beyaz fonun üzerinde, en üstte, ortada büyük harflerle mavi renkte “JANE AUSTEN” yazıyor. Altında, siyah büyük puntolu ve büyük harflerle “AŞK VE GURUR” ifadesi yer alıyor. İlk satırda “AŞK VE” kısmı, alt satırda “GURUR” yazmakta.
Yazının altında dikdörtgen biçimde yer alan resimde birbirine çok benzeyen iki genç kız bulunuyor. Birisi karşıdan bakıldığında resmin tam ortasında diğeri ise sağında. Sağda olanın yüzü karşıya, ortadaki kızın yüzü solundaki kıza dönük.  Ortadaki kızın elinde,  dikdörtgen şeklinde, ortası beyaz, yanları krem renkte olan bir tuval var. İki kızın kıyafetleri ve saçları aynı. Saçları dağınık topuz şeklinde arkadan toplu ve alınlarının iki tarafına doğru lüleler düşmüş. İkisinin yüzünde de belli belirsiz bir gülümseme var. Krem rengi uzun elbise giymişler. Elbiselerin derin göğüs dekoltesi “v” şeklinde, kolları kısa ve kabarık. Ortadaki kızın belinde pembe bir kuşak var. İki kız da bacaklarını yana doğru toplamış. Resmin arka planında, ortadaki kızın arkasında kırmızı, sağdaki kızın arkasında koyu mavi renk kullanılmış.
Resmin altında, ortada küçük siyah punto ile “Çeviri: Nihal Yeğinobalı” yazmakta. Sağ alt köşede, can yayınevinin logosu, kırmızı kalbin yanında tamamı küçük ve siyah punto ile “can” yazılı. Logonun altında, siyah ve daha küçük punto ile “klasik” ibaresi mevcut.

Sayfa Görüntüleme : 670