Avatar 1 - Avatar 2

Avatar 1 - Avatar 2 Görselde yaklaşık bir insan boyu uzunluğunda cinsiyeti belli olmayan insan formundan özellikler taşıyan üzerinde kıyafet olmayan iki tane mavi renklerinde heykel bulunmakta. Heykellerin ikisi de bacakları geriye doğru, elleri ise öne doğru çömelmiş bir pozisyonda duruyor.  Kulakları hikâyelerdeki elf türleri gibi uzun ve üst uçları sivri. Heykellerin ağzı kapalı ve etsiz dudaklara sahipler. Sağ taraftaki heykel açık mavi tonlarındaki bir zeminin üzerine koyu mavi tonlarındaki farklı boyutlardaki yuvarlaklar ile boyanmış. Göz kapaklarının hemen üstünden başlayıp kafasının arkasını da kapsayarak sırtına kadar turuncuyla boyanmış. Vücudu karşıya doğru dönük. Başını ise kendi sol omzuna doğru hafif çevirmiş. Oval suratlı, gözleri kapalı, burnu büyük ve biçimli. Sağ elinin küçük parmağı ve işaret parmağı kırık.  Sol ellinin ise tüm parmakları kırık. Sol taraftaki heykel açık mavi tonlarında boyalı. Alnının üst kısmından başlayıp kafasının arkasını da kapsayarak sırtına kadar açık mavi rengin üstüne koyu mavi tonlarında farklı boyutlarda yuvarlaklar ile boyanmış. Kalan vücudun bazı yerleri seyrek olarak koyu mavi tonlarında yuvarlaklarla boyanmış. Vücudu ve başı karşıya doğru dönük. Yüzü uzun ve yüz hatları belirgin çizilmiş. Gözleri ciddi bir ifadeyle sağ tarafındaki yukarı köşeye bakıyor. Burnu uzun ve biçimli. Sağ elinin işaret parmağı ve küçük parmağı kırık. Sol elinin ise işaret parmağı ve orta parmağı kırık. Göğüs hatları belirgin çizilmiş.

Sanatçı: Harun Atalayman

Kategori: Heykel

Materyal: Ahşap

Teknik: Boya

Ölçü: 190x150 Cm

Konum: Özü-X

Betimleyen: Azra AÇIL / Özyeğin Üniversitesi Öğrencisi

Görselde yaklaşık bir insan boyu uzunluğunda cinsiyeti belli olmayan insan formundan özellikler taşıyan üzerinde kıyafet olmayan iki tane mavi renklerinde heykel bulunmakta. Heykellerin ikisi de bacakları geriye doğru, elleri ise öne doğru çömelmiş bir pozisyonda duruyor.

Kulakları hikâyelerdeki elf türleri gibi uzun ve üst uçları sivri. Heykellerin ağzı kapalı ve etsiz dudaklara sahipler. Sağ taraftaki heykel açık mavi tonlarındaki bir zeminin üzerine koyu mavi tonlarındaki farklı boyutlardaki yuvarlaklar ile boyanmış. Göz kapaklarının hemen üstünden başlayıp kafasının arkasını da kapsayarak sırtına kadar turuncuyla boyanmış. Vücudu karşıya doğru dönük. Başını ise kendi sol omzuna doğru hafif çevirmiş. Oval suratlı, gözleri kapalı, burnu büyük ve biçimli. Sağ elinin küçük parmağı ve işaret parmağı kırık.

 

       

Sayfa Görüntüleme : 968