BAHARATLAR

SUMAK

Betimleyen: Ece Arıcı

Fotoğrafta sumak bitkisinin bir dalı üzerinde meyveleri yer alıyor. Küçük küre şeklindeki ekşi tada sahip meyveler kırmızı renkte ve bütün dalı kaplamış. Bulanık arka planda kahverengi çalılar ve açık mavi gökyüzü var. Baharat olarak kullandığımız sumak, fotoğraftaki sumak meyvelerinin kurutulup tuzla öğütülmesiyle üretiliyor.

Devamı için Tıklayınız

KETEN TOHUMU

Betimleyen: Ece Arıcı

Fotoğrafta sağ üst köşede bir kısmı yan yatmış cam kaseden keten tohumları dökülüyor. Cam kasenin yanında fotoğrafın sol kısmında da tahta bir kaşık keten tohumlarıyla dolu. Tahta bir zeminin üzerinde konumlanmışlar. Tohumlar kahverengi ve yassı küçük çekirdek şeklindeler.

Devamı için Tıklayınız

Kekik

Betimleyen: Hatice ÇULHA

Beyaz zemin üzerinde, solda yaklaşık bir karış genişliğinde yuvarlak kâse içinde kurutulmuş ve soluk koyu renkte, neredeyse iki avucu dolduracak miktarda kuru kekik bulunuyor. Sağ tarafta ve kâsenin hemen dibinde, yaklaşık bir buçuk karışlık üç adet uzun, dört beş tane kısa, açık kahverengi dalda yaprakları her iki yöne bakan kekiğin taze çiçek hali yer alıyor. Dallardaki kekikler ise daha canlı yeşil renge sahip.

 

Devamı için Tıklayınız

Karanfil

Betimleyen: Tuba KAYA

Beyaz zemin üzerinde 7 tane karanfil gelişigüzel konmuş. El parmağının üçte biri boyutlarında, koyu kahverengi, odunsu gövdeye sahip baharat bir meşaleyi andırıyor. Uzun ve ince gövdenin üzerinde yıldıza benzeyen kısım var. Hemen üzerindeki açık kahverengi yuvarlak kısım ise meşalenin ateşini andırıyor.

Devamı için Tıklayınız

Yıldız Anason

Betimleyen: Tuba KAYA

Beyaz fonda öndeki net, arkadaki flu olmak üzere iki tane kahverengi yıldız anason yer alıyor. Öndeki yıldız anason ismi gibi yıldıza benziyor. Sekiz adet elips şeklinde keseye benzer bölümden oluşuyor. Bu keselerin içinde sarı- kahverengi arası renkte birer adet çekirdek var. her kesenin baş ve uç kısımları dar, orta kısmı geniş olduğu için çekirdek keselerden düşmüyor. Anasonun bu görüntüsü papatya benzeri açmış çiçekleri andırıyor.

Devamı için Tıklayınız

Biberiye

Hatice Kübra KURT (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencisi)

Gri dikdörtgen fon üzerinde 4 tane gelişigüzel dizilmiş biberiye var. Bir karış uzunluğundalar. İnce, sık ve yeşil  yapraklara sahipler. Zeytin yapraklarının daha ince haline benziyor.

Devamı için Tıklayınız

Safran

Betimleyen: Sema ŞİRİN  (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencisi)

Yatay dikdörtgen renkli görselde tahta bir masanın üstünde ahşap bir kâse ve kâsenin içinde safran baharatı bulunuyor. Safran, tırnak kadar ince, iki parmak kadar uzun ince tel şeklinde turuncu ve sarı renklerde.

Devamı için Tıklayınız

Çubuk Vanilya

Betimleyen: Zeynep AKÇA (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencisi)

Bej bir fona sahip yatay dikdörtgen renkli fotoğrafta yan yana sıralanmış 9 tane kahverengi çubuk vanilya yer alıyor. Çubuk vaniyaların boyutu bir buçuk karış kadar.  Eni ise serçe parmak genişliğinde.İnce ağaç dallarını andırıyor. Sert kahverengi kabuklu bir yapısı var. Yassı bir şekilde olan çubuk vanilyalar uç kısımlarına doğru inceliyor. Birer küçük bastona benziyorlar.

Devamı için Tıklayınız

Çubuk Tarçın

Betimleyen: Beyza SAMUR (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencisi)

Beyaz bir fona sahip fotoğrafta 4 adet üst üste dizilmiş kahverengi çubuk tarçın yer alıyor..  Çubukların boyutu orta parmak uzunluğunda, serçe parmak inceliğinde. Dış görünüşü bir ağacın pütürlü gövdesini andırıyor. Bir kağıdın rulo yapıldığı gibi bir şekilde. Tarçın çubuklarının bir tanesi en altta olacak şekilde üzerinde iki tane tarçın çubuk var ve iki çubuğun üzerine de bir tane daha tarçın çubuk konulmuş.

Devamı için Tıklayınız

Kakule

Betimleyen: Kübra BÜYÜKİŞLER (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencisi)

Açık fonlu yatay dikdörtgen fotoğrafta on bir adet birbirinden farklı boyutlarda kakule bulunuyor. Gelişigüzel şekilde konulmuşlar.

Kakuleler elips şeklinde, kabak çekirdeğine benziyor. İki parmak uzunluğu ve bir parmak genişliğinde. İnce kabuklu bir yapısı var ve dışı sarımsı yeşil bir renge sahip.

 

Devamı için Tıklayınız

Zencefil

Betimleyen: Merve AYAR (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencisi)

Fotoğrafta yer alan zencefil, yakın çekimde yarısı dilimlenmiş şekilde kahverengi bir masanın üzerinde duruyor. Halka şeklindeki dilimler halka oluşturacak şekilde birbirlerinin üzerlerine doğru arkadan öne doğru dizilmiş.

Zencefilin boyu bir karış civarında. Net bir biçimi bulunmuyor. İçi sarı gibi. Dış kabuğu krem renge sahip. Üzeri çizgi şeklinde bir parmak aralıklarla hafif bir kabarmaları bulunuyor. Kesilmemiş olan kısmının sol tarafının gövdesinden yuvarlak biçimde çıkıntısı bulunmakta. İki parmak aralıklarla bu çıkıntılardan 3 tane bulunuyor.

Devamı için Tıklayınız
Sayfa Görüntüleme : 1299