Barış Manço

Barış Manço

Zeynep Nur ÖNAL  (Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi)

Pastel pembe ve pastel turuncu renklerin hâkim olduğu yakın çekim portre fotoğrafında, Barış Manço hafifçe sağına dönük, sağ elini avuç içi açık şekilde selam verircesine kaldırmış doğrudan objektife bakıp gülümsüyor.

Fotoğrafın sol tarafında kalan alanda bir odanın açık pembe duvarında asılı olan siyah ve altın renginde çeşitli boyutlarda tablolar var. Tabloların önünde kadrajdan çıkacak kadar uzun bir ev bitkisi bulunuyor. 

Fotoğraf karesinde Barış Manço’nun omuzlarından yukarısı görülüyor. Barış Manço’nun fotoğrafın sağında.  

Barış Manço fotoğrafta 50’li yaşlarının ortalarında. Uzun yüz şekline sahip, buğday tenli. Göğsüne kadar inen düz, siyah saçlarında yer yer beyazlar var. Burnunun altından başlayan başlayan beyaz bıyıkları ağzının kenarlarından çenesine kadar düz bir çizgi halinde aşağıya iniyor. 

Barış Manço, yüzünün üçte birini kaplayan, ucu küt ve aşağıya dönük uzun bir buruna sahip. Gözleri çekik ve siyah renkli. Kirpikleri fotoğrafta belli olmayacak kadar az ve seyrek, kaşları kirpiklerinin tersine gür ve uzun. Kaşları gözlerinin neredeyse bitimine gelecek kadar uzun ve gözlerini çerçeveliyor. Üst dudağı bıyıkları yüzünden görünmüyor ama görünen alt dudağı teniyle aynı renk.

Fotoğrafın sol tarafında Barış Manço’nun kaldırdığı sağ eli gözüküyor. Avuç içi kameraya dönük olan elindeki parmakları kısa. Bu elinin yüzük ve serçe parmağında gümüş renkli yüzükler var.

Barış Manço’nun üzerinde gömlek ve yelek var. Beyaz üzerine açık kahverengi çizgili gömlek hakim yaka, düğmeleri kapalı. Yeleği koyu renk.

Gömleğin üzerinde duran siyah büyük kolye demir bir materyalden yapılmış, ucunda büyük bir yuvarlak bulunuyor. Yuvarlak kısım iki parça. Birincisi zemin olan siyah yuvarlak ikincisi iki siyah yuvarlağın ortasında bulunan koyu kırmızı yuvarlak taş var. 

Sayfa Görüntüleme : 984