Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm

Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm Betimleyen: Beyza KURAL  Afiş dikey dikdörtgen şeklinde. Afişin ortasında koyu renk toprağa saplanmış, uzun, siyah bir kürek var. Küreğin sol tarafında ayakta, sola dönük şekilde yan duran Behzat Ç. (Erdal Beşikçioğlu), küreğin sağ tarafında geride ise ayakta karşıya bakan, kovboy şapkalı başka bir erkek figürü görülüyor. Afişin üçte birini kaplayan toprağın ardında uzakta kısa bir şehir silueti yer alıyor. Sağ tarafta Atakule belirgin. Fonda, küreğin saplandığı yerin arkasından yayılan beyaz bir ışığın, karanlıkta açtığı dikey, beyaz, bulutumsu ışınlar var.  Küreğin ucu taşlı siyah toprağa gömülü. Afişin neredeyse tamamını kaplayacak şekilde, uzun, iki parmak genişliğindeki siyah, demir gövdesinin ucu üçgen şekilde. Küreğin yatay şekildeki tutamaç bölümü yuvarlak, kahverengimsi, sol yanında bir parıltı dikkat çekiyor.  Küreğin arkasında, sol tarafında duran Behzat Ç., sırtı küreğe yaslanmış gibi, yan duruyor.  Yeşil bir ceket, siyah bir pantolon gitmiş. Siyah, ensesini kapayan ve alnına dek uzanan kâküllü düz saçları var. Kemikli burnu, kalın siyah bıyıklarıyla birleşiyor. Kirli sakallı. Kaşları siyah. Başı öne eğik, gözleri kapalı.  Küreğin ortasında, geride, bir siluet gibi duran erkek, ayakta, ayakları açık, kolları iki yanında, karşıya bakıyor. Bir çizim gibi. Yanları havaya kalkık bir kovboy şapkasının altında siyah kaşları, kemikli yüzü, aşağıya dönük bıyıkları belirgin. Koyu renk pantolonlu, siyah yeleğin altındaki açık renk gömleğinin kolları bileklerinde kıvrılmış. Arkasından vuran beyaz onu bir çeşit hayale benzetmiş.  Afişin en üstünde kırmızı büyük harflerle “ERDAL BEŞİKÇİOĞLU” yazıyor. Onun kapladığı yatay alanın altında şu altı oyuncunun isimleri alt alta olacak şekilde yanyana sıralanmış: “Tardu Flordun, Cansu Dere, Hakan Boyav, Hazal Kaya, Nihat İleri ve Ayda Aksel”.  Küreğin saplandığı yerde küçük beyaz puntolarla “Eser Emrah Serbes”, “Yönetmen Serdar Akar” bilgileri yer alıyor.  Filmin adı, afişin en altında kırmızı, çok belirgin olmamakla birlikte karartıların olduğu büyük harflerle “BEHZAT Ç.” , alt satırında ise beyaz büyük harflerle “Seni Kalbime Gömdüm” şeklinde geçiyor.  Filmin adının altında, beş oyuncunun beyaz, büyük harflerle yazılmış isimleri yazıyor: “Fatih, Artman, İnanç Konukçu, Canan Ergüder, Berkan Şal, Ege Aydan”.  Afişin altında yer alan, filme dair diğer bilgiler ve logolar afişin bu versiyonunda okunmuyor.

Betimleyen: Beyza KURAL

Afiş dikey dikdörtgen şeklinde. Afişin ortasında koyu renk toprağa saplanmış, uzun, siyah bir kürek var. Küreğin sol tarafında ayakta, sola dönük şekilde yan duran Behzat Ç. (Erdal Beşikçioğlu), küreğin sağ tarafında geride ise ayakta karşıya bakan, kovboy şapkalı başka bir erkek figürü görülüyor. Afişin üçte birini kaplayan toprağın ardında uzakta kısa bir şehir silueti yer alıyor. Sağ tarafta Atakule belirgin. Fonda, küreğin saplandığı yerin arkasından yayılan beyaz bir ışığın, karanlıkta açtığı dikey, beyaz, bulutumsu ışınlar var.

Küreğin ucu taşlı siyah toprağa gömülü. Afişin neredeyse tamamını kaplayacak şekilde, uzun, iki parmak genişliğindeki siyah, demir gövdesinin ucu üçgen şekilde. Küreğin yatay şekildeki tutamaç bölümü yuvarlak, kahverengimsi, sol yanında bir parıltı dikkat çekiyor.

Küreğin arkasında, sol tarafında duran Behzat Ç., sırtı küreğe yaslanmış gibi, yan duruyor.  Yeşil bir ceket, siyah bir pantolon gitmiş. Siyah, ensesini kapayan ve alnına dek uzanan kâküllü düz saçları var. Kemikli burnu, kalın siyah bıyıklarıyla birleşiyor. Kirli sakallı. Kaşları siyah. Başı öne eğik, gözleri kapalı.

Küreğin ortasında, geride, bir siluet gibi duran erkek, ayakta, ayakları açık, kolları iki yanında, karşıya bakıyor. Bir çizim gibi. Yanları havaya kalkık bir kovboy şapkasının altında siyah kaşları, kemikli yüzü, aşağıya dönük bıyıkları belirgin. Koyu renk pantolonlu, siyah yeleğin altındaki açık renk gömleğinin kolları bileklerinde kıvrılmış. Arkasından vuran beyaz onu bir çeşit hayale benzetmiş.

Afişin en üstünde kırmızı büyük harflerle “ERDAL BEŞİKÇİOĞLU” yazıyor. Onun kapladığı yatay alanın altında şu altı oyuncunun isimleri alt alta olacak şekilde yanyana sıralanmış: “Tardu Flordun, Cansu Dere, Hakan Boyav, Hazal Kaya, Nihat İleri ve Ayda Aksel”.

Küreğin saplandığı yerde küçük beyaz puntolarla “Eser Emrah Serbes”, “Yönetmen Serdar Akar” bilgileri yer alıyor.

Filmin adı, afişin en altında kırmızı, çok belirgin olmamakla birlikte karartıların olduğu büyük harflerle “BEHZAT Ç.” , alt satırında ise beyaz büyük harflerle “Seni Kalbime Gömdüm” şeklinde geçiyor.

Filmin adının altında, beş oyuncunun beyaz, büyük harflerle yazılmış isimleri yazıyor: “Fatih, Artman, İnanç Konukçu, Canan Ergüder, Berkan Şal, Ege Aydan”.

Afişin altında yer alan, filme dair diğer bilgiler ve logolar afişin bu versiyonunda okunmuyor.

Sayfa Görüntüleme : 704