Bergman Adası

Betimleyen: Reyhan Üzülmez

Dikey dikdörtgen afiş, başrol oyuncularının yer aldığı üç yatay fotoğraftan oluşuyor. En üstteki fotoğrafta Chris ( Vicky Krieps)  ve Tony, (Tim Roth) var.  Sol profilden, omuzlarından yukarısı görülen ikili, masmavi gökyüzü altında bir yerde duruyor. Ellili yaşların başlarındaki Tony,  kısa kesilmiş koyu kahve saçlarıyla kısa kır sakallı, kavruk tenli, kemerli burunlu bir adam.  Üstünde siyah kazak olan Tony, sağ kolunu Chris’in omzuna dolamış, ikisi de aynı yöne bakıyor. Otuzlu yaşların sonlarındaki Chris, zarif yüz hatlarına sahip beyaz tenli ince yapılı bir kadın. Kahverengi kıvırcık saçları dağınık toplanmış, üstünde açık kahve bir kazak var.

Ortadaki fotoğrafta beyaz bulutlu mavi gökyüzü altında karşılıklı duran Amy, (Mia Wasikovska) ve Joseph (Anders Danielsen Lie) var. Omuz hizasındaki saman sarısı düz saçlarıyla otuzlu yaşların başlarında beyaz tenli bir kadın olan Amy, yuvarlak yüz hatlarına sahip.  Başını sağ yana çevirmiş, mutlu bir tebessümle ileride bir yere bakıyor.  Gülümseyerek Amy’ye bakan Joseph da otuzlarının başlarında, kirli sakallı, oval yüzlü, uzun burunlu sarışın bir adam. Kısa kesilmiş saçlarının ön kısmı dik, üstünde hardal sarısı bir mont, içinde koyu renk kapüşonlu ve mor bir tişört var. İkilinin sağ yanındaki boşlukta palmiye dalı figürlü Cannes film festivali logosu ve “FESTIVAL DE CANNES COMPETITION SELECTION OFFICELLE 2021” ibaresi yer alıyor.

Alttaki fotoğrafta ise, üst katında bir göz penceresi ve odası olan küçük çatılı beyaz boyalı eski yel değirmeninin önündeki otlakta yürüyen Chris yer alıyor. Fotoğrafın üst kısmındaki gökyüzüne maviyle “ BERGMAN ISLAND” yazılı. Altında “UN FILM DE MIA HANSEN-LOVE” notu yer alırken en üstteki fotoğrafın sol yanındaki boşluğa başrol oyuncularının isimleri alt alta sıralanmış. “ VICKY KRIEPS, TIM ROTH, MIA WASIKOWSKA, ANDERS DANIELSEN LIE”

Sayfa Görüntüleme : 398