Bilim insanı Uğur Şahin

Bilim insanı Uğur Şahin

Betimleyen: Beyza KURAL

Uğur Şahin, omuzlarının hemen üzerinden kadrajlanan yatay dikdörtgen renkli fotoğrafında doğrudan objektife bakarak gülümsüyor. 50’lerinin ortalarında, uzun geniş yüzlü, kısa siyah saçlı. Bulanık haldeki açık renk, bir odada mavi gömleğiyle ayakta duruyor.

Uğur Şahin, hafif esmer tenli. Bir parmak uzunluğundaki kısa siyah saçları dalgalı. Alnı yaklaşık üç parmak kadar genişliğinde. Siyah, kalın kaşlarının üzeri ters “V” şeklinde kavisli, altları düz ve gözlerinin hizasında yer alıyor. Kaşlarının hemen bitiminde kısıkça, küçük, badem şeklindeki siyah gözleri var. Göz kapaklarıyla kaşlarının arasında yayı andıran, gözlerinin yanında ve altında ise kısa kısa çizgiler görülüyor. Kısa burnunun tabanı geniş ve düz. Burun delikleri aşağıya bakıyor.

Dudakları aralık, açık renkte. Alt dudağı bir parmak kalınlığında, üst dudağı alt dudağından ince. Ağzının genişliği göz bebeklerine dek uzanıyor. Gülümsüyor. Beyaz, sıralı, dişleri var. Ön iki dişi kare gibi, bir tırnak genişliğinde.

Elmacık kemiklerinin olduğu yer dolgun ancak ağzının iki yanında hafif çökük bir görüntü var. Burnun sol yanında, yanağında küçük bir ben mevcut. Bir günlük kadar kısa kirli sakallı. Çenesi hafif uzun, kare şeklinde.

Kulakları kaşlarından üst dudağına dek uzanıyor. Kulak memeleri yüzünden biraz ayrık, genişçe.

Boynu çok uzun değil. Açık mavi, ütülü gömleği küçük beyaz düğmeli. En üstteki açık düğmesinden boynunda bir ip gibi duran kolyenin bir bölümü görülüyor.

Sesli versiyonuna ulaşmak için; 

https://www.youtube.com/watch?v=du5tjPDM4FU&ab_channel=SesliBetimlemeDerne%C4%9FiBetimlemeKumbaras%C4%B1

Sayfa Görüntüleme : 825