Binnur Kaya

Binnur Kaya

Betimleyen: Zeynep Sena EREL (Çukurova Üniversitesi Öğrencisi)

Yatay dikdörtgen, renkli portrede oyuncu Binnur Kaya, omuz planda, objektife bakarak hafifçe tebessüm ediyor.

Arka planı flu olan portrede Kaya, gri duvarın önündeki sarmaşık bir ağacın ve siyah demirli, açık bırakılmış, büyük bir cam kapının önünde duruyor.

Oyuncunun saç dipleri siyah renkte ve bu renk uçlara indikçe kahverengiye doğru açılıyor. Saçını, portreye göre, sola yaslamış ve sağ tarafta kalan saçları seyrek. Düz, uzun ve parlak saçlara sahip. Saçlarının üst kısmı ve yanları hafif elektriklenmiş.

Beyaz teni, geniş alnı, seyrek, siyah renkli ince kaşları ve büyük gözleri var. Kirpikleri ve göz kapakları belirgin değil. Gözbebekleri siyah renkte. Gözlerinin çevresinde kırışıklıklar ve göz altı torbaları var. Büyük, kemikli ve sivri olmayan bir buruna sahip. İnce bir yüzü var ve elmacık kemikleri belirgin değil. İnce ve bitişik pembe dudaklara ve sivri bir çeneye sahip. Hafif tebessüm ettiği için çenesinin kenarlarında çizgiler oluşmuş. Kulakları belli değil fakat kulaklarına taktığı altın küpeler görünür vaziyette. İnce, uzun bir boyna ve dar omuzlara sahip. Boynunda, sarı ve siyah renkli, göğsünün hemen üstünde biten, büyük boncuklu bir kolye var.

Üstüne, yakası kıvrılmış ve ilk düğmesi açık bırakılmış beyaz bir gömlek giymiş. Gömleğin üzerine ise, şapkalı, yakasında sarı renkte, işlemeli yuvarlak desenleri olan lacivert bir ceket çekmiş. Ceketin omuz kısımlarındaki dikiş yerleri belirgin. 

 

Sayfa Görüntüleme : 915