Bir Dizi Bükülü Oturan Kadın / Seated Woman with Legs Drawn Up

Bir Dizi Bükülü Oturan Kadın / Seated Woman with Legs Drawn Up

Ressam: Egon Schiele

Sergilendiği yer: Prag Ulusal Galerisi

Tarih: 1917

Malzeme: Guvaş, suluboya ve siyah kurşunkalem

Boyutlar: 46*30,5 cm

Betimleyen: Serra ULUSOY

Dikeyde dikdörtgen tabloda ten rengi fonu önünde oturan orta yaşlarda bir kadın resmedilmiş. Oturur vaziyette. Sol dizini iki koluyla sararak başını yaslamış, karşıya bakıyor.

Kadının saç rengi aralarda daha koyu kahvelerin de olduğu açık kahve renginde. Daşgalı saçları dağınık ve yukarı doğru taranmış gibi görülüyor. Saçın görülen kısmı oldukça kısa. Başını soluna doğru neredeyse 90 derece eğip kollarıyla sarıldığı sol dizinin üzerine koymuş.

Teni beyaza çalan oldukça açık bir renkte. Alnı geniş, kaşları ince, birbirinden uzak göz tipine sahip ve gözleri siyah. Uzunca burnu var ve yuvarlak burun ucuna sahip. Kırmızı ve ince dudakları belli belirsiz görülüyor. Kadının yanaklarında turuncumsu bir renk dikkat çekiyor. Dudakları kapalı, nötr bir ifade ile bakıyor.

Kadın üzerine koyu yeşil askılı atlete benzer bir kıyafet giymiş. Uzun olan sol kolu görülüyor ve sol eliyle sağ elini büküp üstüne başını koyduğu dizinin altında ayak bileğinde iki elini birleştirmiş. Kolunda turuncuya benzer yer yer lekeler var.

Kadının alt gövdesinde beyaz uçları yırtık ve dizinin üstünde biten bir şort var. Onun bitiminden bileklerine kadar siyah bir tayt ya da çoraba benzer bir şey giymiş. Sol ayağının resmedilmemiş olduğu görülüyor. Sağ ayağının ise sadece bir eksizle yarı bölümü resmedilmiş. Tablonun sağ altında dikdörtgen bir kutunun içinde ressamın imzası yer alıyor.

Kıyafetler renklendirililrken karışık fırça darbeleri kullanılmış. Bir bütün şekilde boyanmamış, yer yer boşluklar seçiliyor.

Sayfa Görüntüleme : 1386