DİZİ- FİLM SAHNELERİ

BİHTER VE FİRDEVS HANIM

Betimleyen: Büşra Karagüzel

Fotoğrafta Aşkı Memnu dizisinden bir sahne var. Fotoğrafta ön tarafta Bihter ve onun arkasında Bihter’in kollarını pazılarından kavramış bir şekilde Firdevs hanım bulunuyor. Firdevs hanım Bihter’i bir yere bakması için yönlendiriyormuş gibi duruyor.  Bihter mor, omuzlarında tül detayı bulunan, dekolteli bir kıyafet giymiş. Bihter kahverengi, dalgalı saçlı ve yeşil gözlü bir kadın.  Bihter burada saçlarını açık bırakmış ve koyu bir göz kalemi sürmüş. Kaşları hafif çatık, gözleri açılmış ve dudakları hafif aralık şaşırmış bir ifade takınıyor. Firdevs hanımın kıyafeti tam görünmemekle birlikte gri, sıfır kollu ve dekolteli bir kıyafet olduğunu anlayabiliyoruz. Firdevs hanım da kahverengi saçlı ve kahverengi gözlü bir kadın. Burada koyu bir göz makyajı yapmış. Dişleri hafif sıkılı ve gözlerinde hırslı bir ifade var. Fotoğrafın arka planında ise krem rengi duvarda asılı altın renkli bir çerçeveye sahip sadece sağ alt köşesi gözüken güllü bir tablo var.

Devamı için Tıklayınız

BAHAR EVREN TANIŞMA

Betimleyen: Büşra Karagüzel

Fotoğrafta Bahar dizisinden Evren ve Bahar’ın tanıştıkları sahneyi gösteren bir kare bulunuyor. Evren ve Bahar burada el sıkışıyor. Fotoğrafta, Evren ve Bahar yan profilleri  ve gövdelerinden yukarısı alınmış. Bahar sarı saçlı ve ne zayıf ne de kilolu denebilecek, normal kiloda bir kadın. Burada saçları açık. Fotoğrafta kahverengi, kenarlarında turuncu şeritler olan, bel kısmında da kemer olan bir trençkot giymekte. Kulağında da turuncu küpe var. Bahar dişleri belli olacak şekilde gülümsüyor ve yüzünde memnun bir ifade var. Evren ise siyah düz saçlı bir adam. Açık kahverengi, neredeyse turuncuya yakın, deri görünümlü bir ceket giyiyor. Evrenin yüzünde kaşları yandan çok hafif çatık, karşısındakini tanımaya çalışan bir ifade var. Fotoğrafın arka planı hafif bulanık. Sağ arka tarafta siyah üniforması ve kep şapkasıyla bir güvenlik görevlisi bulunuyor. Sol arka tarafta da lacivert bir takım elbise giymiş arkası dönük bir adam arkadaki binaya giriyor.

Devamı için Tıklayınız

KİBARLIK BUDALASI

Betimleyen: Zerrin Tezel

Mösyö Jourden, Kahve tonlarında, manşet ve etek şeritlerinde parıltılı detayları bulunan önü düğmesiz ve açık, dizine kadar uzanan bir ceket giymiş. Ceketin eteğinde ve kollarında tüllü fırfırlı eklentiler ve alt kısmında koyu pembe iki kurdele bulunuyor. İçine yakadan göğse inen kat kat dantel detayı olan bir gömlek, dizinin altında büzgülü ve fırfırlı bir detayla son bulan parlak krem renkte pantolon altına da beyaz çorap giymiş. Siyah ayakkabısının dili bileğine uzanıyor ve sarı kurdeleden bir süslemesi mevcut   Jourden kısa boylu altmışlı yaşlarında, gri saçları yandan ayrılmış sağ eliyle yere dayalı duran bastonu tutuyor. Sol elini karşıya doğru yönlendirmiş, başı hafif soluna dönük, solunda duran Madam Jourden’e kızgın ifadeyle bir şeyler anlatırken yere doğru bakıyor.

 

Devamı için Tıklayınız

TAHT GOT

Betimleyen: Sude Şen

Game Of Thrones dizisinin Demir Taht, üzerinde onlarca kılıç kabzasının olduğu bu kabzaları bir ip gibi birbirine bağlıyor. Kılıç kabzaları soldan sağa doğru hafif yatay şekilde bırakılmış. Demir Tahtın üzerinde uzun kılıç ucuna benzer demir çubuklar Biraz önde ve daha kısa olduğu için daha aşağıda görünmesine sebep olan benzer demir çubuklar, Demir Taht’ın paslı gibi görünmesine neden olmuş. Kılıç kabzalarının yuvarlak taşı andıran başları var. Oturulan kısımda kavisli ve boşluk neredeyse olmadan bir zemin elde edilmiş. Tahtın yan taraflarının yatay ve oval bir şekilde oluşturulması, üzerinde kılıç kabzalarının oturmasını sağlamış. Taht’ın oluşumu kınındaki kılıçlarla sağlanmış.

Devamı için Tıklayınız

BİHTER ZİYAGİL

BETİMLEYEN: CEREN BAYRAM

 

Fotoğrafta Halit Ziya Uşaklıgil’in Aşkı Memnu eserinden Bihter karakterini oynayan Beren Saat var. Pembe bir koltukta yarı oturur yarı yatar vaziyette duruyor. Kafasını koltuğun başına dayamış ve bacaklarını toplamış. Üzgün ve düşünür bir vaziyette uzaklara bakıyor. Bej rengi bir elbise ve yine benzer rengin daha koyu bir tonunda şeritleri olan topuklu bir ayakkabı giymiş.

Devamı için Tıklayınız

Matrix - Neo ve Trinity Motorsiklet Kullanırken

Betimleyen: Deniz BALANCAR

Yatay dikdörtgen fotoğrafta, arka plan siyah bir fondan oluşuyor. Bir motosikletin üstünde Neo arkada Trinity önde yolda gidiyorlar. Neo, Trinity’e arkadan sıkıca sarılmış, hızla gidiyorlar. Neo’nun saçları rüzgardan geriye doğru uçmuş, kaşlarını çatmış, sola yukarıya doğru bakıyor. Neo’nun yüzünde hafif kızgın bir ifade var, burun delikleri biraz genişlemiş ve ağzı hafif açık, üzerinde siyah bir ceket var. Trinity öne doğru iyice eğik bir şekilde duruyor, bir eli gazı sıkıyor. Trinity sola yukarı doğru bakıyor, yüzünde gergin bir ifade var, alnında çizgiler olmuş. Saçları hafif uçuşmuş, üzerinde siyah bir deri ceket var. Arka planda sokak lambaları bulanık bir şekilde çıkmış.

Devamı için Tıklayınız

Leyla İle Mecnun- İsmail Abi: “Tamam Tamam İnandım Tamam.” Derken

Betimleyen: Burcu Melis POLAT

İsmail Abi (Serkan Keskin)’nin bu renkli kare fotoğrafı, Leyla ile Mecnun dizisinden bir sahne. Siyah bir fonun önünde duran, yüzü dönük dizi karakterinin sadece belinden yukarısı görünüyor. Kafasını sola çevirmiş karakter; kocaman açtığı gözleriyle sağa doğru bakmakta. Dışarı çıkardığı pembe dilini sağa doğru, hafif aşağıya eğimli uzatmış. Sadece sol kulağı görünüyor. Oval yüzüne oranla hafif büyük bir kulağı var.

Kafasının önü ve üstünde hiç saçı olmayan İsmail Abi’nin, favorileri de kısacık kesilmiş. Dilini uzatmak amacıyla açtığı ağzı nedeniyle, kirli sakallı gıdısı katlanmış. Açık pembe ceketinin içine giydiği beyaz gömlek parıltılı bir kravatla sonuna kadar bağlı. Ceketin ön, iliklenecek kısımlarına; kenarı parıltılı olan gri kumaşlar yerleştirilmiş. Kumaşın genişliği 3-4 parmak kadar. Gömleğinin sağ kısmının göğüs hizasına; beyaz boncuklar yan yana, dikdörtgen oluşturacak şekilde dikilmiş.

Devamı için Tıklayınız

Leyla İle Mecnun- İsmail Abi Gemiye El Sallarken

Betimleyen: Burcu Melis POLAT

Dikey dikdörtgen şeklindeki fotoğrafta, Leyla ile Mecnun dizisinden bir sahne gösteriliyor. Bu renkli sahnede, İsmail Abi (Serkan Keskin) denize karşı, sadece küçük bir kısmı görünen kaldırımda ayakta duruyor. Denizin ardından görünen yeşil tepeler bulanık. Gökyüzü ve deniz ise soluk mavi renkte. Arkası dönük olan İsmail Abi; sağ kolunu omuz hizasında yukarı kaldırmış, sağdan gelmekte olan ticaret gemisine bakıyor ve artık onunla özdeşleşmiş bir şekilde gemiye el sallıyor. İsmail Abi’nin gemiye bakmak için hafif sağa çevirdiği başı nedeniyle sadece sağ kulağı görünüyor. Durgun denizde ilerleyen, uzaktaki bulanık görünümlü gemi, kırmızı renkte.

İsmail Abi’nin üzerinde parlak kırmızı renkte bir ceket var. Ceketinin yakası boynunu kapatıyor. Kaldırdığı sağ kolundan, gömleğinin beyaz manşeti çıkmış. Sol kolunun altıyla beline gazete sıkıştırmış İsmail Abi’nin sol eli, siyah kumaş pantolonunun cebinde. Sağ avuç içini ise gökyüzüne döndürmüş.  Sol omzu hafif geride ve başı hafif öne eğik duran İsmail Abi’nin, kafasının üstündeki yarısı görünen yuvarlak kısımda hiç saç yok. Kafasının arkasındaki kısa siyah saçlarının bir kısmı ise üstten rastgele tıraş edilmiş gibi duruyor. 

Devamı için Tıklayınız
Sayfa Görüntüleme : 1912