Dancer In the Dark - Karanlıkta Dans

Betimleyen: Beyza KURAL

Dikey dikdörtgen renkli afişte Selma (Björk) yer alıyor. Beyaz fonlu afişin dikey olarak üçte ikisini kaplayan pozunda Selma göğüs hizasından kadrajlanmış. başını sağına eğmiş, hafifçe gülümseyerek soluna, yukarıya bakıyor. Selma 30’larında, dağınık, omuz hizasında kumral saçlı, beyaz tenli, oval yüzlü bir kadın. Kahverengi gözleri hafif çekik, alnı geniş, kaşları biçimli. Ucu kalkık bir burnu, ince, pembe dudakları var. Beyaz çiçekli ince ağaç dallarını andıran yeşil bir bluz üzerine krem rengi, örme bir hırka giymiş. Hırkanın aynı renkteki yuvarlak düğmeleri açık. Selma’nın sol omzundan çarpraz şekilde dört parmak kalınlığında bir çanta askısı uzanıyor.

Afişin üst yarısında kahverengi tonunda “Dancer” ve “Dark” kelimeleri daha büyük puntolu olmak üzere “a Lars von Trier Film Dancer in the Dark” yazıyor. En üstte aynı renkteki şeridin içinde ise küçük beyaz puntolarla Björk ve Catherine Denevue isimleri yer alıyor. 

Filmin adının hemen altında “In a world of shadows, she found the light of life” cümlesi var. İtalik, küçük puntolu siyah harfli cümlede shadows ve light kelimeleri kalın. Selma’nın başının her  iki yanında buğday başaklarını andıran iki yayın ortasında “Winner best actress cannes film festival” ve “Winner palme dor award cannes film festival” logoları var. Selma’nın sol omzunda 15 sayısının yer aldığı mavi ve kırmızı iki küçük logo alt alta. Afişin sol alt köşesinde 4 rakamı ve film kelimesinden oluşan logo bulunuyor. 

 

Sayfa Görüntüleme : 565