Deli Ormanlı

Betimleyen: Zeynep Bulut

Dikey dikdörtgen formdaki afişte başrol oyuncularının portreleri yer alıyor.

 Sahne ışıklarının aydınlattığı fonda, Savaş (Sarp Levendoğlu) Hülya (Birce Akalay) Tahsin (Gürkan Uygun ) ve  Tommy ( Danny Wiliams)  afişin büyük bir kısmını kaplayan portreleri var.   Otuzlu yaşların sonlarındaki, esmer,  hafif uzun saçlarını geriye doğru taramış, sakallı bıyıklı bir adam olan Savaş, ellerinde kırmızı eldivenleriyle gardını almış halde ön planda.  Üst bedeni çıplak, kaslı vücudu ve omuzlarıyla orantılı kalın boynu dikkat çekiyor.

  Savaş’ın gerisinde Tahsin var.  Ellili yaşların sonlarında olan Tahsin geniş alınlı, kısacık kesilmiş saçları kır,  yeşil gözlü. Burnu büyük ve uzun, yüzü küçük.   Üstünde siyah smokin ceketi, içinde beyaz gömlek, boynunda kırmızı papyon var.

 Savaş’ın sol arkasında, otuzlu yaşların başlarındaki Hülya yer alıyor. Elmacık kemikleri belirgin yuvarlak yüzlü bir kadın olan Hülya’nın kumral dalgalı saçları açık, alnı geniş, yeşil gözlü dolgun dudaklı. Üstünde beyaz bir gömlek var.

En arkada, beyaz eldivenli ellerini göğüs hizasında kaldırmış halde duran Tommy’nin omuzlarından yukarısı görülüyor.  Siyahi bir adam olan Tommy oval yüzlü,  saçsız.  Burnu ve dudakları dolgun, kaşları belirgin değil.  

 Afişin alt kısmında, sırtında kırmızı boks bornozuyla ringde arkası dönük duran savaş var. Ringin etrafındaki ışıklar birer yıldız gibi parlıyor.

Afişin fonu aşağıya doğru iyice kararıyor.  Siyah fonda beyazla  “ BİR MURAT ŞEKER FİLMİ” altında daha büyük puntolarla “ DELİ ORMANLI” yazıyor.   O harfi kırmızı,  içinde boks yapan bir adam figürü bulunuyor.

Afişin üst kısmında başrol oyuncularının isimleri yan yana sıralanmış. SARP LEVENDOĞLU, BİRCE AKALAY, GÜRKAN UYGUN, DANNY WILLIAMS

En altta yapımcı firma logosu ile teknik ekibin okunaklı olmayan isimleri, en altta kırmızıyla belirgin bir şekilde ‘’1 NİSAN’DA  SİNEMALARDA’’ ibaresi yer almakta.

Sayfa Görüntüleme : 476