Demet Akalın

Demet Akalın

Ayşe BAYRAM ( Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi)

Yatay dikdörtgen renkli fotoğrafın ortasında göğüs hizasına kadar kadrajlanmış olan Demet Akalın doğrudan objektife bakıyor. Fotoğrafın arka fonuna düz grimsi bir renk hakimken, Demet Akalın’ı çevreleyen daha açık tonlarda gri hakim. 

Fotoğrafta 35-40 yaşlarında olan  Demet Akalın’ın kahverengi tonundaki saçı omuzlarını geçecek kadar uzun ve soluna doğru ayırmış. Sağ tarafındaki saçları omuzlarında dururken, sol tarafındaki saçı önüne doğru dökülüyor. Üstünde, kolları ve omuzları beyaz; devamı sağ taraftan eğik aşağı koltuk altına doğru inecek şekilde siyah renkli, uzun ve hafif boğazlı vücudunu saran bir badi mevcut.

Akalın’ın yüz hatları oval, çenesi belirgin. Ten rengi buğday ve yüzü makyajlı. Göz kapağında gözlerini ortaya çıkaran kahverengi ve siyah tonlarında far, kirpiğini hacimli ve kıvrık gösteren yoğun rimel, elmacık kemiklerini belirginleştiren turuncu ve kırmızı tonlarında allık, dudağı renklendirerek ortaya çıkaran kırmızı bir ruj mevcut. Dudakları kapalı. Kaşları yarım oval ve saçıyla aynı tonlarda. Allığın etkisiyle ortaya çıkan elmacık kemikleri, yanaklarıyla birlikte oldukça orantılı bir şekilde duruyor. Alnı yaklaşık 4 parmak genişliğinde. Burnu ufak ve kemersiz. Boynu, saçı ve badisinden dolayı az görünüyor ve yukarıdan gelen ışıkların açısından dolayı gölgeli şekilde duruyor. Kulakları saçlarının arkasında kaldığı için görünmüyor. Sol kolunu dirseğinden hafif kırmış, bu kolu diğer koluna göre biraz daha yukarıda.

Sayfa Görüntüleme : 799