Dolittle

Dolıttle Betimleyen: Nezahat ŞALKAMCI  Dikey dikdörtgen formdaki afişte, Dr. John Dolittle (Robert Downey Jr.) ve kurtardığı tüm hayvanlar açık havada neşeyle bir arada poz vermişler. Dolittle kırklarında, kahverengi gözlü, kavisli kaşlı, ince dudaklı, sivri çeneli, kabarık gür saçlı bir adam. Pembe, mavi ve gri renklerde, desenli, yakası kalkık bir gömlekle, gri ceket giymiş. Sağ elini düşünür pozisyonda yüzüne dayayıp dik duran işaret parmağını yanağına yaslamış, kadraja bakarak oturuyor. Kurtardığı hayvanlar etrafına toplanmış.  Dolittle’ın sağ yanına çömelen Goril Chee-Chee kolunu onun omzuna atmış, dişleri meydanda gülümsüyor. Tüysüz yüzü ve üst gövdesi siyah renkte. Başındaki tüyler kahverengi. Burnu basık, öne çıkıntılı olan ağzı geniş. Gözleri yüzüne göre küçük.  Dolittle’ın sol tarafındaki Deve Kuşu Plimpton, başını yandan Dolittle’dan tarafa eğmiş. Kadraja bakarak gagasını aralamış, gülümsüyor. Uzun boyunlu, kahverengi gözlü, gri tüylü, geniş gagalı, basık kafalı bir hayvan.   Uçan Sincap Mini, Dolittle’ın ceketinin içinden çıkıp sağ yakasına tutunmuş, bir karışlık boyuyla oradan bakıyor. Sivri kulaklı, boncuk gözlü, pembe burunlu, uzun kuyruklu.  Beyaz Kaz Dab-Dab ve Süs Köpeği Cip, Dolittle’ın ön tarafındalar. Dab-Dab sağda. Cip solda. Dolittle’ın önü açık. Uzun sarı gagalı, yassı gözlü Dab-Dab yan durup araladığı gagasıyla gülümseyerek poz vermiş. Yuvarlak çerçeveli gözlük takan Cip’se kadraja yaklaşıp şaşkın gözlerle iri iri bakmış.  Papağan Poly, soldan uçarak gelip fotoğrafa dahil olmuş.  Plimpton’un üst tarafında kanatları açık duruyor. Tüylerinin üst kısımları mavi, alt kısımları hardal sarısı. Gagası siyah. Yüzündeki tüyler beyaz. Gözünün altında iki sıra halindeki siyah tüyler yarım daire şeklinde.  Zürafa Maresha ve Kutup Ayısı Yoşhi en arkada yan yanalar. Geriden sadece kafaları görünüyor. Maresha uzun kulaklarını yanlara açmış, merakla bakıyor. Yüzündeki tüylerin geneli beyaz. Boyun bölgesine inildikçe beyaz tüylerindeki kahverengi benekler yoğunlaşıyor. Beyaz postlu Kutup Ayısı Yoşhi tüm sevimliliğiyle kocaman gülümseyerek poz vermiş. Çiçek desenli beresi başında. Turuncu kürklü Tilki Tutu’ysa, Maresha’nın başında keyifle oturuyor.  Altta beyaz, büyük harflerle iki satır halinde “O SADECE İNSANLARLA KONUŞMUYOR” yazarken; bir alt satırdaysa daha kalın puntolu beyaz, büyük harflerle “ROBERT DOWNEY JR.” yazıyor. Sonraki satırda bulunan “DOLITTLE”, diğerlerinden daha fazla dikkat çekecek şekilde altın sarısı harflerle yazılmış. “O” harfinin sağ üst köşesi, arkadan güneş vurmuş gibi parlıyor. Harfin içindeki yolu temsil eden yatay iki çizgi arasında baştan sona doğru ard arda yürüyen Dab-dab, Chee-Chee, Plimpton ve Cip’in siluetleri bulunuyor. Bir alt satırda “YAKINDA SİNEMALARDA” yazarken, en altta net seçilmeyen logolar yer alıyor.

Betimleyen: Nezahat ŞALKAMCI

Dikey dikdörtgen formdaki afişte, Dr. John Dolittle (Robert Downey Jr.) ve kurtardığı tüm hayvanlar açık havada neşeyle bir arada poz vermişler. Dolittle kırklarında, kahverengi gözlü, kavisli kaşlı, ince dudaklı, sivri çeneli, kabarık gür saçlı bir adam. Pembe, mavi ve gri renklerde, desenli, yakası kalkık bir gömlekle, gri ceket giymiş. Sağ elini düşünür pozisyonda yüzüne dayayıp dik duran işaret parmağını yanağına yaslamış, kadraja bakarak oturuyor. Kurtardığı hayvanlar etrafına toplanmış.

Dolittle’ın sağ yanına çömelen Goril Chee-Chee kolunu onun omzuna atmış, dişleri meydanda gülümsüyor. Tüysüz yüzü ve üst gövdesi siyah renkte. Başındaki tüyler kahverengi. Burnu basık, öne çıkıntılı olan ağzı geniş. Gözleri yüzüne göre küçük.

Dolittle’ın sol tarafındaki Deve Kuşu Plimpton, başını yandan Dolittle’dan tarafa eğmiş. Kadraja bakarak gagasını aralamış, gülümsüyor. Uzun boyunlu, kahverengi gözlü, gri tüylü, geniş gagalı, basık kafalı bir hayvan. 

Uçan Sincap Mini, Dolittle’ın ceketinin içinden çıkıp sağ yakasına tutunmuş, bir karışlık boyuyla oradan bakıyor. Sivri kulaklı, boncuk gözlü, pembe burunlu, uzun kuyruklu.

Beyaz Kaz Dab-Dab ve Süs Köpeği Cip, Dolittle’ın ön tarafındalar. Dab-Dab sağda. Cip solda. Dolittle’ın önü açık. Uzun sarı gagalı, yassı gözlü Dab-Dab yan durup araladığı gagasıyla gülümseyerek poz vermiş. Yuvarlak çerçeveli gözlük takan Cip’se kadraja yaklaşıp şaşkın gözlerle iri iri bakmış.

Papağan Poly, soldan uçarak gelip fotoğrafa dahil olmuş.  Plimpton’un üst tarafında kanatları açık duruyor. Tüylerinin üst kısımları mavi, alt kısımları hardal sarısı. Gagası siyah. Yüzündeki tüyler beyaz. Gözünün altında iki sıra halindeki siyah tüyler yarım daire şeklinde.

Zürafa Maresha ve Kutup Ayısı Yoşhi en arkada yan yanalar. Geriden sadece kafaları görünüyor. Maresha uzun kulaklarını yanlara açmış, merakla bakıyor. Yüzündeki tüylerin geneli beyaz. Boyun bölgesine inildikçe beyaz tüylerindeki kahverengi benekler yoğunlaşıyor. Beyaz postlu Kutup Ayısı Yoşhi tüm sevimliliğiyle kocaman gülümseyerek poz vermiş. Çiçek desenli beresi başında. Turuncu kürklü Tilki Tutu’ysa, Maresha’nın başında keyifle oturuyor.

Altta beyaz, büyük harflerle iki satır halinde “O SADECE İNSANLARLA KONUŞMUYOR” yazarken; bir alt satırdaysa daha kalın puntolu beyaz, büyük harflerle “ROBERT DOWNEY JR.” yazıyor. Sonraki satırda bulunan “DOLITTLE”, diğerlerinden daha fazla dikkat çekecek şekilde altın sarısı harflerle yazılmış. “O” harfinin sağ üst köşesi, arkadan güneş vurmuş gibi parlıyor. Harfin içindeki yolu temsil eden yatay iki çizgi arasında baştan sona doğru ard arda yürüyen Dab-dab, Chee-Chee, Plimpton ve Cip’in siluetleri bulunuyor. Bir alt satırda “YAKINDA SİNEMALARDA” yazarken, en altta net seçilmeyen logolar yer alıyor.   

 

Sayfa Görüntüleme : 628