Dönersen Islık Çal

Dönersen Islık Çal

Betimleyen: Tuba KAYA

Dikey dikdörtgen afişte ana karakterlerden Cüce (Mevlüt Demiryay) ve Travest (Fikret Kuşkan) boydan görünüyor. Beyoğlu Tramvay yolunda dikilen ikili objektife gülümsüyor. Hava karanlık. Tramvay yolunun sağında ve solunda sırayla açık olan mekanların ışıkları yanmış. Afiş oldukça eski görünüyor ve netliği düşük.

Yüzünde ağır gece makyajı olan travesti saçları omuzlarına dökülen peruk takmış. Buğday tenli oyuncunun peruğu açık kahverengi. Kırmızı rujlu ve göz kapakları siyah-mor farlı. Objektife sağ profilden poz vermiş. Sol omzunu da hafif objektife çevirmiş. Yüzünde hafif bir tebessüm var. Üzerinde siyah, diz üstü bir elbise var. Elbisenin kolları uzun. Siyah elbisenin üzerine, omuzlarından dizlerine kadar inen kahverengi kürk almış. Bacakları parlak, kaslı. Siyah topuklu ayakkabı giymiş. Travesti uzun boylu ve iri yapılı. Sağ ayağı sol ayağına göre bir adım önde. Bacakları hafif açık.

Cüce karakterindeki oyuncunun boyu travestinin beline kadar. Siyah takım elbiseli, hafif esmer Cüce’nin ceketinin altında mor bir yelek ve onun altında beyaz gömlek var. Sol profilden poz veren Cüce, sağ omzunu objektife hafifçe döndürmüş. Yüzünde tebessüm olan oyuncunun ceketinin sol yakasında mendil var. Travesti, Cüce’nin sol omzuna sağ eliyle hafif dokunuyor. Kısa, siyah saçlı Cüce’nin elleri pantolonunun ceplerinde.

Afişin en üstünde, oyuncuların başının üzerinde sarı, el yazısı fontuyla alt alta “Dönersen Islık Çal” yazılı. Sol altta sırayla yer alan ifadeler alt alta, şahıs isimleri büyük harfle “Yönetmen: Orhan Oğuz, Senaryo: Cemal Şan, Görüntü Yönetmeni: Orhan Oğuz, Müzik: Okay Oğuz.” Afişin sağında ise beyaz punto ile, alt alta “İki gece kuşu- Biri cüce- Biri Travesti- Bir dostluğun- Hikayesi” yazılı. Bu yazıların altında film şirketinin çok net olmayan logosu yer alıyor. En altta ortalanmış şekilde büyük harflerle, beyaz, alt alta “Fikret Kuşkan- Mevlüt Demiryay- Menderes Samancılar- Derya Alabora” oyuncu isimleri yer alıyor.  

 

Sayfa Görüntüleme : 858