Double Trouble and The Magical Mirror - Çifte Bela: Sihirli Ayna

Afişi Betimleyen: Nezahat ŞALKAMCI

Dikey, dikdörtgen afişte 13-14 yaşlarındaki Frido (Luis Vorbach) ve Emil (Jona Gaenslen) ‘in ön planda kapı boşluğundan bakan görüntüleri, orta planda sırada oturan halleri, arka planda da aynadaki yansımaları yer alıyor. Frido ve Emil, açık bir kapının ardında kapı çerçevesinin birer tarafından karşıya bakıyor. İkisinde üst gövdelerinin bir kısmı ve bacakları kapı çerçevesinin ardında kaldığından görünmüyor. Sağ taraftan kocaman gülümseyerek bakan Frido; sarışın, ela gözlü, geniş alınlı, üçgen yüzlü bir erkek çocukken; sol taraftan şaşkın bakan Emil düz saçlı, gözlüklü, yeşil gözlü, kumral bir erkek çocuk. Frido’nun kulaklarının üst kısmını kapatan uzunluktaki düz saçları dağınık. Emil’in aşağı doğru taralı düz saçları ise alnını ve kaşlarını kapatarak gözlerine kadar inmiş. Frido kapüşonlu sarı bir sweatshirt giymiş. Emil’in üzerinde mavi-bordo küçük ekose desenli bir gömlekle, bordo çizgili beyaz bir hırka var. Frido ve Emil, orta planda sırada otururlarken ön plandaki kapı boşluğundan görünüyorlar. Bu sefer Frido sol tarafta, Emil sağ tarafta. Frido elindeki kalemi, önündeki kâğıda yazı yazar gibi tutmuş, ciddiyetle oturuyor. Emil, eline kâğıttan bir uçak almış, tebessümle yayılarak oturmuş.

Arka planda köşelerinde insan figürü olan mavi çerçeveli, büyük ayna yer alıyor. Sonrasında büyük aynadan, iç içe yansımaları görünen büyükten küçüğe doğru ard arda sıralanmış iki ayna daha var. Her bir aynada, çocukların her defasında sıradaki aynayla birlikte küçülerek kapıdan bakan ve sırada oturan yansımaları görünüyor. Aynada ve mavi duvarda parlak ışık noktaları bulunmakta.
Afişin üst kısmında mavi, büyük harflerle “LUIS VORBACH, MARCUS H.ROSENMÜLLER, JONA GAENSLEN” yazıyor. “Marcus H.Rosenmüller” isminin üzerinde büyük, beyaz harflerle “DIRECTED BY “ yazmakta.

Afişin alt kısmındaysa büyük harflerle iki satır halinde “DOUBLO TROUBLE AND THE MAGICAL MIRROR” yazısı yer almakta. Tüm harfler sarıyken “AND THE” kelimeleri turuncu renkle yazılmış. Filmin isminin üzerindeki logoda, iki taraflı hilal şeklindeki dalların arasında ayakta duran bir ayı görseli var. Görselin sol tarafında aşağıdan yukarı doğru beyaz harflerle “Berlinale”, sağ tarafında da sağdan sola doğru beş satır halinde yine beyaz harflerle “EUROPEAN FILM MARKET, efm, 7-15 FEB 2019, LOLA” yazıyor. Afişin en altında da altı satır halinde, net seçilmeyen bir şekilde yapım ekibi ve sponsor logoları yer alıyor.

Sayfa Görüntüleme : 489