Engelsiz Filmler Festivali, 2019

Engelsiz Filmler Festivali, 2019

Betimleyen: Burcu Melis POLAT

Yatay dikdörtgen afişin fonu, turkuaz renginde. Her köşede bir tane, siyah renkli “artı” işareti var. Afişin neredeyse tamamını kaplayan  başlık ve rakamla yazılmış “2019” tarihi; siyah renkte ve hafif sağa yatık.

Sola konumlandırılmış “ENGELSİZ FİLM FESTİVALİ” başlığının kelimeleri, alt alta yerleştirilmiş. İlk iki kelimenin orta kısımları, son kelimenin ise neredeyse tamamı buğulu görünüyor. Büyük puntolu tarih; afişin sağ tarafında, başlığa hizalı. Tarihin; “2” rakamının sol kısmı ve “9” rakamının sağ üst kısmı hariç, geri kalan yerleri buğulu.

Küçük puntoyla yazılmış üç bilgi; afişin en altına, yan yana, eşit boşluklarla sıralanmış. Solda, “FESTİVALİ” kelimesinin alt hizasında yer alan ilk bilgi: “7-9 Ekim İstanbul, SineBU” şeklinde. Bitişik ”SineBU” kelimesinin ilk ve son iki harfi büyük yazılmış. Afişin tam ortasına denk gelen ikinci bilgide: “11-13 Ekim Eskişehir, Yunus Emre Kültür Merkezi” yazıyor. Sağda yer alan üçüncü bilgide ise: “18-20 Ekim Ankara, Çağdaş Sanatlar Merkezi, Goethe-Institut Ankara” ifadesi yer almakta. Bu bilgilerde yer alan tarih ve iller beyaz renkte yazılmış ve üste konumlanmış. Bilgilerdeki diğer kısımlar ise siyah renkte ve hemen altta, tarihlerine hizalı bir şekilde Diğer iki bilgi iki satır halindeyken, üçüncü bilgide; siyah: “Goethe-Institut Ankara” yazısı üçüncü bir satır oluşturmuş.

Sayfa Görüntüleme : 674