Escape From Pretoria/Pretoria’dan Kaçış

Escape From Pretoria/Pretoria’dan Kaçış Betimleyen: Yeliz SAYGINAR  Dikey formdaki dikdörtgen afiş, aşağıya doğru ikiye ayrılmış. Arka planda, koyu renk, yer yer ışık vuran kirli bir duvar bulunuyor. Duvarın önünde, sol yanı görünen Timothy Jenkin (Daniel Radcliffe), sağda ise Stephen Lee (Daniel Webber) var. Afişin ortasında büyük puntolu beyaz harflerle “ESCAPE FROM PRETORIA” yazıyor. “From” yazısının üst ve alt kısmı, kırmızıyla çizilmiş. Üstünde biraz daha küçük harflerle “DANIEL RADCLİFFE”, sağda ise “DANNIEL WEBBER” isimleri yer alıyor. Altta daha küçük punto ve aynı renkte tek satır halinde “BASED ON MOST DARING PRISON ESCAPE OF ALL TIME” notu düşülmüş. Afişin altındaki iç içe geçmiş kırmızı renkte üç dikdörtgen çerçevenin ortasında, aynı renk bir kapı var. Kapalı kapının üzerinde üç satır halinde “BREAK OUT BEFORE IT BREAK YOU” yazıyor. Solda, objektife poz vererek bakan Timothy, 20’lerinin ortasında, mavi gözlü, yuvarlak yüzlü, ince burunlu ve sakallı. Çene hizasındaki dalgalı, kumral saçları alnına düşmüş. Geniş, metal çerçeveli gözlüğün ardındaki mavi gözü, ciddi bir ifadeyle bakıyor. Gri gömleğinin yakasında, çene altından omzuna doğru uzanan elinde, tahtadan, büyük bir anahtar var. Sağ tarafta aynı yaşlardaki Stephen Lee, sarışın, mavi gözlü, uzun yüzlü ve sakallı. Elleri önden kelepçeli Stephen, başını soluna çevirip, yukarı doğru bakıyor. Üstünde, Timothy’nin gömleğinin aynısı var. Göğüs hizasında, daktiloyla yazılmış, iki beyaz kâğıt uçuşuyor. Film adının altında yer alan yazılar, afişin bu versiyonunda okunaklı değil.

Betimleyen: Yeliz SAYGINAR                        

Dikey formdaki dikdörtgen afiş, aşağıya doğru ikiye ayrılmış. Arka planda, koyu renk, yer yer ışık vuran kirli bir duvar bulunuyor. Duvarın önünde, sol yanı görünen Timothy Jenkin (Daniel Radcliffe), sağda ise Stephen Lee (Daniel Webber) var.

Afişin ortasında büyük puntolu beyaz harflerle “ESCAPE FROM PRETORIA” yazıyor. “From” yazısının üst ve alt kısmı, kırmızıyla çizilmiş. Üstünde biraz daha küçük harflerle “DANIEL RADCLİFFE”, sağda ise “DANNIEL WEBBER” isimleri yer alıyor. Altta daha küçük punto ve aynı renkte tek satır halinde “BASED ON MOST DARING PRISON ESCAPE OF ALL TIME” notu düşülmüş.

Afişin altındaki iç içe geçmiş kırmızı renkte üç dikdörtgen çerçevenin ortasında, aynı renk bir kapı var. Kapalı kapının üzerinde üç satır halinde “BREAK OUT BEFORE IT BREAK YOU” yazıyor.

Solda, objektife poz vererek bakan Timothy, 20’lerinin ortasında, mavi gözlü, yuvarlak yüzlü, ince burunlu ve sakallı. Çene hizasındaki dalgalı, kumral saçları alnına düşmüş. Geniş, metal çerçeveli gözlüğün ardındaki mavi gözü, ciddi bir ifadeyle bakıyor. Gri gömleğinin yakasında, çene altından omzuna doğru uzanan elinde, tahtadan, büyük bir anahtar var.

Sağ tarafta aynı yaşlardaki Stephen Lee, sarışın, mavi gözlü, uzun yüzlü ve sakallı. Elleri önden kelepçeli Stephen, başını soluna çevirip, yukarı doğru bakıyor. Üstünde, Timothy’nin gömleğinin aynısı var. Göğüs hizasında, daktiloyla yazılmış, iki beyaz kâğıt uçuşuyor.

Film adının altında yer alan yazılar, afişin bu versiyonunda okunaklı değil.

Sayfa Görüntüleme : 738