Falling/ Düşüş

Falling/ Düşüş

Betimleyen: Arif Emre TİRYAKİ

Dikine dikdörtgen formdaki beyaz zeminli afişin üst kısmında, yatay konumlandırılmış dikdörtgen şeklinde bir fotoğraf var. Filmdeki bir sahneden alıntılanan fotoğrafta, sol tarafta deri bir tekli koltukta oturmuş, bedeni hafifçe soluna dönük duran, öfkeli ifadeli Villis (Lance Henriksen) var. Yetmişli yaşların sonlarındaki, geniş alınlı Villis’in beyaz saçları dik dik duruyor. Ağzını kocaman açarak gözlerini kısan Villis’in boynundaki damarları belirginleşmiş. Üzerinde kareli gömlek ve koyu mavi renkli bir ceket olan Villis, iplerini sıkıca bağladığı botları ayaklarında. Sağ bacağını yerden kaldıran Villis, sol elini karşısındaki şaşkın ifadeli John Peterson (Viggo Mortensen)’e doğru, onu durdurmak istercesine uzatmış.

Villis’in karşısında, ahşap bir taburede oturan, ellili yaşların başlarındaki John, soldan ayırdığı sarı saçlarını geri doğru taramış. Yüzü tıraşlı, çenesi ve burnu sivri yapılı. Üzerinde kalın bir hırka olan John, sol elini, avcu yukarı bakacak şekilde, karşısındaki Villis’e doğru uzatmış. John ve Villis’in tartıştıkları odanın duvarları, sarı zeminli pastel renkli çiçeklerle dolu bir duvar kâğıdı döşeli. Villis’in arkasındaki alt alta sıralanarak asılmış tüfeklerin yanında, bir lambader yanıyor. Tüllerinin uçlarına düğüm atılmış pencereden içeri parlak gün ışığı girmiş. John’un gerisinde, pencerenin hemen yanında, köşede konumlandırılmış eski televizyonun üzerinde anten alıcısı var. Villis’in bacaklarının gerisinde, pencerenin hemen önünde, çerçevesi turuncu renkli, eski bir elektrikli ısıtıcı yer alıyor.

Afişin beyaz zeminli alt kısmında, kırmızı renkli büyük harflerle, “FALLING” yazılmış. Filmin adı, “FALL” sözcüğünün altında, “L” harfinin hemen altından başlanarak “ING” eki ayrılarak düzenlenmiş. “ING” ekinin sol tarafında, daha küçük puntolu büyük siyah harflerle, “UNA PELICULA DE VIGGO MORTENSEN” yazıyor. Film adının hemen üstünde, isimler küçük harfli, soy adlar büyük harfli olacak şekilde, baş rol oyuncuları bilgileri var. “Lance HENRIKSEN , Viggo MORTENSEN”

Film adı ile üstteki fotoğraf arasında, filmin gösterime girdiği festivallerin defne yapraklı amblem ve isimleri yer alıyor. Soldan sağa doğru, “FESTIVAL DE CANNES SELECCION OFICIAL 2020, OFFICAL SELECTION 2020 Sundance Film Festival, 68 SSIFF Donostia Zinemaldia Festival de San Sebastian International Film Festival, tiff Toronto International Film Festival SELECTION OFICIAL”

En alttaki film ekibi ve görevleri bilgilerinin yer aldığı kısım, afişin bu versiyonunda okunaklı değil.

Sayfa Görüntüleme : 517