French Exit/ Zengin Kalkışı

Betimleyen: Çiğdem Banu Yeşilırmak

Dikdörtgen formdaki French Exit_ Zengin Kalkışı Filminin afişi, filmin baş rol oyuncusu Frances Price Michelle Pfeiffer ve oğlu Malcolm Price (Lucas Hedges) takside yan yana oturdukları  filmden bir kare fotoğraf  ile tasarlanmış.

Boynunda bir tutam beyaz tüyü olan sim siyah kedi Frenk aralarında duruyor.   
Kürklü yakalı beyaz bir manto giymiş olan Frensiz yandan ayırdığı uzun kızıl sarı saçları olan 55’lerinde oldukça göz alıcı bir kadın. Mavi gözleri, zayıf, kemikli biçimli bir yüzü var. Dalgın mutsuz bakışlarla karşısına bakarak oturduğu takside kucağında deri çantasını tutuyor.

Malkım, 20’lerinin ortasında sarışın uzun saçlara, kemikli iri bir burna sahip asık yüzlü bir genç erkek. Kravatsız beyaz gömleğinin üzerine gri paltosunu giymiş, elleri ceplerinde annesinin solunda oturmuş karşıya bakıyor. Bulundukları taksinin arka camından Paris’te geçtikleri bir cadde görünmekte.  

Afişin üst kısmındaki siyahtan turuncu rengine geçişli bir kuşak üzerinde beyaz harflerle SONY PICTURES CLASSICS yazarken, siyah fon üzerinde büyük ve beyaz harflerle MICHELLE PFEIFFER VE LUCAS HEDGES yazıyor. 

El yazısı formdaki turuncu renkli FRENCH EXİT başlığı afişi ortalayarak görselin üzerine yerleştirilmiş.

Afiş görselinin üstünde “MICHELLE PFEIFFER ISA NATIONAL TREASUR” -TY BURR, THE BOSTON GLOBE, altında “ACOMEDY THAT IS SURREAL WITTY AND ODDLY TOUCHING” -Pete Hannond, DEADLINE  yazıyor.

Sayfa Görüntüleme : 535