Frida

Frida

Betimleyen: Burcu Melis POLAT

Dikey dikdörtgen ve pastel tonlarındaki renkli afiş, Frida Kahlo’nun çizim tarzında tasarlanmış. Afişin kenarları, koyu kırmızı bir şeritle çevrili. Şeridin içinde zikzaklar görünüyor. Zikzakların oluşturduğu, köşesi afişe bakan üçgenlere; afişi gösteren, içe doğrultulmuş siyah oklar yerleştirilmiş. Diğer üçgenlerde ise hangi şekil var seçilemiyor. Şeridin çevrelediği iç kısmın fonu, açık kırmızı renginde. Fonun üzerinde gri ile çizilmiş, ne olduğu anlaşılmayan şekiller var. Afişin neredeyse tamamını kaplayan Frida Kahlo (Salma Hayek), tam karşıya bakmakta. Afişe, göğsünün yukarısından itibaren konumlanmış Frida; afişin tam ortasında ön profilden görünüyor.  

Afişe eski bir görünüm veren silik renkler nedeniyle; Frida’nın ten rengi tam anlaşılmasa da, yüzünün sağ tarafına vuran ışık nedeniyle açık tenli gibi görünüyor. Yüzünün sol tarafı ise gölgelendiği için hafif koyu bir renkte. Alt ve üst kısımları koyu renkte görünen koyu kahverengi gözleri ışıkla parlamış. Örgüsü alnının üzerinden görünen, arkadan toplanmış kestane rengindeki saçları; koyu kırmızı çerçevenin üst kenarında sonlanıyor. Oval yüz hatlarına, düzgün ve küçük bir buruna, dolgun dudaklara sahip. Dudaklarına koyu kırmızı ruj sürmüş olan Frida’nın, uzun ve ince kaşları ortadan birleşik. Sol kaşını yukarı kaldırdığı için, sol gözü biraz daha büyük görünüyor.  Arkaya yatık ve çok azı görünen kulaklarında büyük küpeler var. Kulaklarına küçük halkalar vasıtasıyla takılmış bu kuru kafalı küpeler, ten renginde. Altlarında üç silindirimsi parça sallanan kuru kafaların ikisi de dışa doğru bakmakta. Boynuna iki kere sarılmış, mavi boncuklu kolyenin büyük bir kısmı; üzerine denk gelen kırmızı afiş başlığı nedeniyle görünmüyor. Frida’nın boynundan aşağısına; beş satırlık, beyaz renkte yazılar yerleştirilmiş. Afişin altındaki bu yazılar, afişin bu versiyonunda silik görünüyor.

El yazısıyla yazılmış, kırmızı renkteki: “Frida” başlığı, Frida’nın boynuna ortalı olarak yerleştirilmiş. Başlığın hemen altında sarı renkte ve küçük puntoyla: “A Film By Julic Taymor” el yazısı şeklinde yazmakta. Silik beyaz yazılar da bu yazının hemen altında yer alıyor.

Koyu kırmızı çerçevenin hemen altında sarı ve büyük harflerle: “WINNER 2 ACADEMY AWARDS” yazıyor. İlk kelime daha büyük puntolu bir şekilde ve üstte.  İlk kelimenin altına tam olarak hizalanmış olan diğer üç kelimenin altında, sarı bir çizgi var. “2” sayısı rakam ile yazılmış. Sarı çizginin altındaki: “INCLUDING BEST ORIGINAL SCORE” cümlesi; sarı ve büyük harflere sahip, puntosu ise daha küçük. Sadece ilk harfleri büyük yazılmış, beyaz rengindeki yazı ise şu şekilde bir alta konumlanmış: “One Of The Year’s Best Pictures!”. Tüm bu yazılar Frida’nın topuzunun örgüsünün üzerinde.

İsim üstte, soy isim altta olacak şekilde yan yana sıralanmış oyuncu isimleri; sarı, büyük harfli ve Frida’nın alnının üzerinde. Afişe ortalanmış yazılar şu şekilde: “SALMA HAYEK”, “ALFRED MOLINA”, “ANTONIO BANDERAS”, “VALERIA GOLINO”, “ASHLEY JUDD”, “MIA MAESTRO”, “EDWARD NORTON”, GEOFFREY RUSH”.

Sayfa Görüntüleme : 712