Gazeteci Yazar Duygu Asena

Betimleyen: Ela Korgan

Renkli portre fotoğrafta,  yirmilerinin sonundaki Gazeteci Yazar Duygu Asena’nın göğsünden yukarısı ve havaya kaldırırken hareket ettirdiği ellerinin bir kısmı kadraja girmiş. Fotoğraf sol çaprazından saat 4-5 yönünden çekilmiş, Asena hafif yan duruyor. Başını sağına doğru çevirmiş gülümseyerek aynı yöne bakıyor.  Elleri hareketten dolayı net değil. Asena’nın arkasındaki turuncu kalın fon perdeler çekili. Duvar ise krem rengi üzerine lacivert çizgili baklava desenli duvar kâğıdıyla kaplı.

Asena’nın omuzlarına dökülen dalgalı, kestane rengi, gür saçları var ve kâkülleri alnının tamamını kaplamış. Kırışıksız oval bir yüze ve dolgun yanaklara sahip. Sol yanağının altında gülümsemeyle oluşan gamzeye benzer bir çizgi var. Duygu Asena’nın badem, kahverengi gözlerini çevreleyen kirpikleri uzun, rimelli ve kıvrık. Göz kapaklarına koyu kahverengi far sürülü. Gür kâkülleri kaşlarını da örtmüş. Burnu kısa ve uca doğru biraz toparlak. Burnunun kenarlarından dudaklara doğru yine gülümsemenin etkisiyle oluşmuş mimik çizgileri var.  Üst dudağı ve alt dudağı eşit ölçüde kalın ve üst dudağı ile burnu arasındaki mesafe az. Yazarın çenesi ise küt. Saçları kulaklarının büyük bir kısmını örtmüş, yalnızca saç kıvrımının arasından birazı görünüyor.

Duygu Asena’nın üzerinde tarçın rengi ince kumaşlı, v yakalı bir giysi var. Kumaş lacivert renkte harf desenli. Açıkta kalan boynu çok uzun değil.

Sayfa Görüntüleme : 450