Göl

Betimleyen: Kaan Aydın

Yatay dikdörtgen şeklindeki tabloda, göl kıyısında birkaç ev, evleri çevreleyen orman, uzakta dağlar ve bulutlu bir gökyüzü yer alıyor.  Resmin sol altından başlayan toprak alan, patika gölün sınırından başlayarak evlerin önüne doğru gidiyor. Patikanın sol tarafında, sağ tarafa doğru yatık duran iki tane ağaç yer alıyor. Patika ilerledikçe toprak doku kendini yeşil bir patikaya bırakıyor.

 Evlerin göl tarafında olanı iki katlı beyaz, gri çatılı ve yanına yapışık bir odundan kulübe var. Evin büyük bir ön kapısı, kapının üstünde bir tabela var. Tabelanın üstünde ne yazdığı anlaşılmıyor. Evin patikaya bakan tarafında dört baca, evin göle bakan tarafında dördü büyük, üçü küçük olmak üzere yedi penceresi, çatının göle bakan kısmında tüten bir baca var. Evin çatısı kahverengi tonlarında.

Göl tarafındaki evin sol tarafında patikaya yakın kısımda daha küçük boyda, tek katlı ve yine beyaz renkte bir ev daha var. Bu ev ise, tek kapılı ve kapının sağında- solunda eşit boyda dikdörtgen iki penceresi mevcut. Bu evin de çatısı kahverengi tonlarında.

Bu iki evin arkasında ise beyaz büyük evle aynı boyutta kahverengi bir ev var.  Çatının göle ve öndeki beyaz eve doğru olan kısmında bir baca bulunuyor.

Evlerin arkası, sık ağaçların olduğu bir ormanla çevrili. Orman, resmin baskın tonu olan yeşil renkte.

Ormanın arkasında büyükçe bir dağ yer alıyor. Resmin üst tarafında ise beyaz, mavi, sarı tonlarında bir gökyüzü bulunuyor.

Sayfa Görüntüleme : 482