Gülriz Sururi

Gülriz Sururi

Betimleyen: Ayşe BAYRAM (Boğaziçi üniversitesi öğrencisi)

Yatay dikdörtgen, Gülriz Sururi’nin ortada olduğu ve omuz hizasından biraz aşağıya kadar kadrajlandığı renkli fotoğrafta Sururi hafif sola dönmüş doğrudan objektife bakarak gülümsüyor. Arka fonda çok açık kahverengi tonları hakim. Gülriz Sururi’yi çevreleyen kısım ise daha da açık tonlarda.

Beyaz, ince kumaştan, yakası köprücük kemikleri görünecek ve oval biçimde açık bir üstü var. Küt kesim, kestane kızıl rengindeki saçları tam çene hizasına kadar ve kakülü. Saçının bir kısmını arkadan yukarıda küçük bir topuz yapılmış şekilde. 

Yüzü kısmen yuvarlak, 60 yaşlarında duruyor ve tebessüm eder şekilde bakıyor. Ten rengi buğday ve yüzü makyajlı. Alnı kahkülden dolayı görünmüyor. Kaşlarına kadar inen kakülü, kaşının ortasından çok hafif alnının yine de görünmesini sağlıyor. Kaşları kalın, açık tonda bir siyah renginde. Kahverengi tonlarındaki gözlerinin yapısı büyük bir badem boyutunda ve göz çevresi siyah bir kalemle makyaj yapılı şekilde. Göz kapaklarında hafif kahverengi tonunda far sürülü. Kaşlarının arası açık ve burunla birleşen kısmı oldukça belirgin. Hafif aşağıya bakan burnunun delik kısmının yan çizgileri görünüyor. Yanakları hafif tombul ve turuncu tonlarında allık bulunuyor. Dudakları kapalı biçimde yine turuncu tonlarında bir ruj bulunuyor. Ağzının kenarlarında hafif kırışıklıklar belli oluyor. Yine yanakları ile ağız çevresinin başlangıcında çizgileri mevcut.

Sayfa Görüntüleme : 794