Güvercin

Güvercin

Fotoğrafçı: Öznur Sağıcı

Betimleyen: Seray KÖPRÜCÜ (Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi)

Yatay dikdörtgen, siyah-beyaz fotoğrafta 7- 8 yaşlarında, ellerinde beyaz bir güvercin tutan bir kız çocuğu objektife bakıyor. Fotoğraf çocuğun yanında bir güvercinin kuyruğunun göründüğü rafların olduğu çatı katı benzeri bir açık alanda çekilmiş. Çocuğun arkasında, çatının kenarına yaslanan iki kişiden 20’li yaşlarında bir erkek tamamen kadraja girmiş.

Kız çocuğunun saçları ortadan ikiye ayrık, alnı dar, kaşları ince ve koyu renk. Gözleri büyük, badem şeklinde. Burnu küçük, topak. Yanakları düz, hafif gülümsüyor. Üst dudağı ince, alt dudağı kalın. İki dişi ve boynunun yarısı görünüyor. Kirpikleri pek belirgin değil. Üzerinde kolları tül, önünde pul payetler olan, siyah yarım kollu bir bluz bulunuyor. Sağ elinin bileğinde birkaç tane boncuk bilezik ve  sol bileğinde de bir bileklik var.

Güvercin başını hafifçe soluna eğmiş doğrudan objektife bakıyor.

Kız çocuğunun sağ arkasında üç raflı tahta raflar yer alıyor. Kuş tüyleri ve pisliklerinin yer aldığı rafların ortadakinde bir güvercinin yarısı, alt rafta ise iki tane koyu renk güvercin ayakta görülüyor.

 Çocuğun sol arkasında uzun boylu orta kiloda bir erkek yer alıyor. 20’li yaşlarındaki bu erkeğin saçları kısa, alnı dar. Çatının beline dek uzanan, üzerinde yaprak desenli bir halının serildiği duvara yaslanmış fotoğrafın sağına bakıyor.  Hafif kirli sakallı, burnu küçük ve yanağı düz. Bir kulağının tamamı yok. Sağ elinin işaret parmağı ile kulağının içini kaşıyor. Sağ kolu havada, sol kolu ise bir duvarın üzerinde. Üzerinde koyu renk, kısa kollu, cepli, yakaları dik bir gömlek bulunuyor. Pantolonu koyu renk  ve ayakları görünmüyor. Halının ve erkeğin solunda yarısı görünen bir insan var. Bu kişinin sağ kolu havada. Arka planda ise gökyüzü bulunuyor. Açık alanda çekilmiş bir ve gökyüzüne yakın görünen bir fotoğraf olduğu için kişiler yüksekte.

Sayfa Görüntüleme : 823