Hadise

Hadise

Betimleyen: Zeynep SEZER (Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi)

Yatay dikdörtgen fotoğrafın tam ortasında konumlandırılan Hadise doğrudan objektife bakıyor. Arka planın büyük bir kısmı sanki yukarıdan su akmış gibi gözüken lekeli koyu gri renginde. 

Hadise bu fotoğrafta açık toz mavi bir ceket giymiş. Ceketin sağ tarafında, omuzdan başlayıp kol boyunca inen yaklaşık 1 parmak genişliğinde ve aralarında 1 parmak kadar boşluk olan iki siyah şerit var. Aynı şekilde ceketin sol kolunda da beyaz iki şerit yer alıyor. Fotoğrafta ceketten başka bir kıyafet gözükmüyor. Boynunda altın renkli, birbirine geçirilmiş 1 tırnak boyuna yakın olan halkalardan oluşmuş bir kolye var. Kolye köprücük kemiklerinin üzerinde boynuna yapışık bir şekilde takılmış. 

Fotoğrafta 30-35 yaşlarında gözüken Hadise’nin omzuna kadar uzanan saçları sarıya boyalı ancak dip kısımları koyu kahverengi. Saçlarına dalgalı şekil verilmiş ve sol gözünün hizasından ayrılarak sağ tarafa atılmış. Sağ tarafa atılan kısım sağ şakağını tamamen kapatarak sağ gözünün dış kenarına kadar gelmiş ve solda kalan daha az saç sol kulağının arkasına sıkıştırılmış. Yüzünün aydınlık olmasından anladığımız üzere tam Hadise’nin üzerine doğru parlak bir ışık tutulmuş. Genel hatlarıyla oval bir yüze sahip olan Hadise’nin çene hatları belirgin ters üçgen şeklinde. Aydınlanan yüzünde yoğun bir makyaj gözüküyor. Açık buğday teni pürüzsüz, elmacık kemikleri koyu bir tona boyandığından daha çıkık gözüküyor. Benzer bir şekilde burnuna da kenarları koyu ve ortası açık tonlamayla ince ve uzun hale getirilmiş. Dudaklarında pudra pembesi ten rengi arası mat bir ruj var ve özellikle alt dudağı oldukça dolgun gözüküyor. Kaşları saçlarının dibindeki gibi bir koyu kahve tonuna boyanmış ve belirginleştirilmiş. Gözlerine de benzer şekilde koyu kahverengi tonlarında bir makyaj yapılmış. Gözlerinin altında silik ama kalın bir şekilde uygulanmış bir kahverengi kalem var. Göz kapağına da benzer bir kahverengi tonunda far sürülmüş. Ancak iki gözü de açık olduğu için far sadece silik bir şekilde göz kapağının üst kısmında gözüküyor. Koyu kahverengi uzun ince badem şeklinde gözleri olan Hadise’nin kirpikleri de uzun ve dolgun.

Sayfa Görüntüleme : 882