Halide Edip Adıvar

Halide Edip Adıvar Siyah beyaz, dikey dikdörtgen olarak çekilmiş portre fotoğrafta Halide Edip Adıvar, göğsünün üzerinden görünecek şekilde kadraja bakmış. Vücudunu hafifçe sağına döndürmüş; yüzü ise doğrudan objektife bakıyor. Yazar, bulanık fondaki ağaç dallarının ve kapalı bir şemsiyenin önünde duruyor.  Yazarın sol elini, dört parmağı bitişik, başparmağı avucuna doğru eğik, avuç içi kadraja dönük şekilde alnına yaslamış. Avuç içi çizgileri belli oluyor.  Halide Edip Adıvar, objektife ciddi ve üzgün bir şekilde bakıyor.  50’li yaşlarında görünen yazar uzun, hafif toplu bir yüze sahip. Beyaz saçlarının yarısı gözükecek şekilde bir başörtü bağlamış. Görünen saç kısımları alnının ortasından iki tarafa doğru ayrılmış. Yuvarlak, kalın siyah çerçeveli bir gözlük takıyor. Alnı geniş ve gözlükleri kaşlarının bir kısmını kapatıyor. Çukur ve badem gözleri soluk ve donuk. Büyük, uzun ve ucu düşük bir buruna sahip. Burnunun her iki tarafından ağzına doğru iki çizgi yer alıyor. Ancak sağ taraftaki çizgi daha belli. Üst dudağı alt dudağına göre daha dolgun. Uzun dudaklarını kapatmış ve donuk bir ifadeyle duruyor. Hafif uzun çenesi kareyi andırıyor. Biraz gıdısı var.  Yazar siyah bir palto giymiş. Paltosunun önüne doğru başörtüsünün uçları geliyor.

Betimleyen: Merve AYAR ( Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencisi)

Siyah beyaz, dikey dikdörtgen olarak çekilmiş portre fotoğrafta Halide Edip Adıvar, göğsünün üzerinden görünecek şekilde kadraja bakmış. Vücudunu hafifçe sağına döndürmüş; yüzü ise doğrudan objektife bakıyor. Yazar, bulanık fondaki ağaç dallarının ve kapalı bir şemsiyenin önünde duruyor.

Yazarın sol elini, dört parmağı bitişik, başparmağı avucuna doğru eğik, avuç içi kadraja dönük şekilde alnına yaslamış. Avuç içi çizgileri belli oluyor.

Halide Edip Adıvar, objektife ciddi ve üzgün bir şekilde bakıyor.

50’li yaşlarında görünen yazar uzun, hafif toplu bir yüze sahip. Beyaz saçlarının yarısı gözükecek şekilde bir başörtü bağlamış. Görünen saç kısımları alnının ortasından iki tarafa doğru ayrılmış. Yuvarlak, kalın siyah çerçeveli bir gözlük takıyor. Alnı geniş ve gözlükleri kaşlarının bir kısmını kapatıyor. Çukur ve badem gözleri soluk ve donuk. Büyük, uzun ve ucu düşük bir buruna sahip. Burnunun her iki tarafından ağzına doğru iki çizgi yer alıyor. Ancak sağ taraftaki çizgi daha belli. Üst dudağı alt dudağına göre daha dolgun. Uzun dudaklarını kapatmış ve donuk bir ifadeyle duruyor. Hafif uzun çenesi kareyi andırıyor. Biraz gıdısı var.

Yazar siyah bir palto giymiş. Paltosunun önüne doğru başörtüsünün uçları geliyor.

Sayfa Görüntüleme : 823