Harry Potter And The Philosopher`s Stone / Harry Potter Felsefe Taşı Filmi - Minerva Mcgonagall

Harry Potter And The Philosopher`s Stone / Harry Potter Felsefe Taşı Filmi -  Minerva Mcgonagall- Arka planı bulanık olan kare şeklindeki fotoğrafın ortasında Minerva McGonagall (Maggie Smith), elinde bir kadehle sola doğru hafif gülümseyerek bakıyor.  MvGonagall, altmışlı yaşlarının ortasında gözüken bir kadın. Kafasında siyah bir cadı şapkası var. Cadı şapkası, bir dairenin üzerine sivri ucu yukarı bakan bir koni yerleştirilmiş bir şapkaya benziyor. Sadece şakaklarından gözüken geriye doğu toplanmış gibi gözüken gri saçları şapkanın altında kalmış. Hafif yan durduğu için sadece sağ kulağı gözüküyor.  Açık bir ten rengine sahip. Geniş ve oval bir yüzü var. Koyu renk, incecik kaşlarının altında büyük mavi gözleri uzaklara bakıyormuş gibi duruyor. Göz kapakları hafif düşmüş. Kaşlarının arasında ve göz kenarlarında kırışıklıklar belirmiş. Elmacık kemikleri belirgin. Geniş kanatlı burnundan dudak kenarlarına doğru çizgiler var. Dudakları kırmızı, ince ve kapalı halde belli belirsiz gülümsüyor. Kalın boynunda da kırışıklıklar görünüyor.  Siyah boğazlı ve önünde büzgüleri olan bir kıyafet giymiş. Boynuna büyük bir kolye takmış. Bu kolye üç şeklin alt alta birleşmiş haline benziyor. İlki siyah renkte bir su damlası, ikincisi gri metal renginde bir dikdörtgen ve üçüncüsü siyah renkte yatay şekilde duran bir oval. Üzerine yakasında dikey kesik çizgiler, geri kalan kısımlarında ise yatay kesik çizgiler bulunan siyah renkte bir cüppe giymiş. Elinde geniş ağzında altın rengi bir şerit bulunan, tutma yerine doğru daralan saydam bir kadeh var. Kadehin yarısına kadar kırmızı renkli bir içecek gözüküyor.

Betimleyen: Sedef TAYLAN /  Boğaziçi Üniversitesi Ed 200 Dersi Öğrencisi

Arka planı bulanık olan kare şeklindeki fotoğrafın ortasında Minerva McGonagall (Maggie Smith), elinde bir kadehle sola doğru hafif gülümseyerek bakıyor.

MvGonagall, altmışlı yaşlarının ortasında gözüken bir kadın. Kafasında siyah bir cadı şapkası var. Cadı şapkası, bir dairenin üzerine sivri ucu yukarı bakan bir koni yerleştirilmiş bir şapkaya benziyor. Sadece şakaklarından gözüken geriye doğu toplanmış gibi gözüken gri saçları şapkanın altında kalmış. Hafif yan durduğu için sadece sağ kulağı gözüküyor.

Açık bir ten rengine sahip. Geniş ve oval bir yüzü var. Koyu renk, incecik kaşlarının altında büyük mavi gözleri uzaklara bakıyormuş gibi duruyor. Göz kapakları hafif düşmüş. Kaşlarının arasında ve göz kenarlarında kırışıklıklar belirmiş. Elmacık kemikleri belirgin. Geniş kanatlı burnundan dudak kenarlarına doğru çizgiler var. Dudakları kırmızı, ince ve kapalı halde belli belirsiz gülümsüyor. Kalın boynunda da kırışıklıklar görünüyor.

Siyah boğazlı ve önünde büzgüleri olan bir kıyafet giymiş. Boynuna büyük bir kolye takmış. Bu kolye üç şeklin alt alta birleşmiş haline benziyor. İlki siyah renkte bir su damlası, ikincisi gri metal renginde bir dikdörtgen ve üçüncüsü siyah renkte yatay şekilde duran bir oval. Üzerine yakasında dikey kesik çizgiler, geri kalan kısımlarında ise yatay kesik çizgiler bulunan siyah renkte bir cüppe giymiş. Elinde geniş ağzında altın rengi bir şerit bulunan, tutma yerine doğru daralan saydam bir kadeh var. Kadehin yarısına kadar kırmızı renkli bir içecek gözüküyor.

Sayfa Görüntüleme : 815