Harry Potter And The Philosopher`s Stone / Harry Potter Ve Felsefe Taşı Filmi - Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore

Harry Potter And The Philosopher`s Stone / Harry Potter Ve Felsefe Taşı Filmi - Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore-Betimleyen: Sedef TAYLAN /  Boğaziçi Üniversitesi ED 200 Dersi Öğrencisi  Filmden bir kare olduğu anlaşılan yatay dikdörtgen fotoğrafın ortasında Albus Dumbledore (Richard Harris) kafasını hafif kaldırmış, konuşma yapıyormuş gibi duruyor. Arka planda görselin sağ ve sol tarafında baklava şeklinde desenleri olan birer pencere var. Baklava şekli eşkenar dikdörtgene benziyor.  Albus Dumbledore yetmişli yaşlarında yaşlı bir erkek ve açık bir ten rengine sahip. Beyaz uzun düz saçları arkasına doğru atılmış. Bıyıkları dudak çevresini sarmış ve göğsüne kadar uzanan uzun dalgalı beyaz sakalları var. Oval, uzun, ince yüzünde ve geniş alnında biraz kırışıklıklar oluşmuş. Kaşları da saçları gibi beyazlamış. Küçük gözleri kısılmış ve göz altlarında çizgiler belirmiş. Köşeleri ovalleşmiş ters üçgene benzeyen, ince, gri çerçeveli bir gözlük takmış. Büyük burnunun kenarlarından dudak çevresine uzanan çizgilerin yarısı sakallarının arkasında kalmış. Dudakları soluk renkte ve düz duruyor. Dudakları hafif aralanmış.  Dumbledore bordo renkli, geniş yakaları katlanmış, üzerinde sarı, turuncu, kırmızı renklerde motifler olan bir cüppe giymiş. Kafasına da cüppesiyle uyumlu, kafasını çepçevre saran yaklaşık 4-5 parmak kalınlığında bir şapka takmış. Elleri iki yanda avuç içleri birbirine bakıyor ve parmakları ileri doğru bir şeyi tutacakmış gibi duruyor.

Betimleyen: Sedef TAYLAN /  Boğaziçi Üniversitesi ED 200 Dersi Öğrencisi

Filmden bir kare olduğu anlaşılan yatay dikdörtgen fotoğrafın ortasında Albus Dumbledore (Richard Harris) kafasını hafif kaldırmış, konuşma yapıyormuş gibi duruyor. Arka planda görselin sağ ve sol tarafında baklava şeklinde desenleri olan birer pencere var. Baklava şekli eşkenar dikdörtgene benziyor.

Albus Dumbledore yetmişli yaşlarında yaşlı bir erkek ve açık bir ten rengine sahip. Beyaz uzun düz saçları arkasına doğru atılmış. Bıyıkları dudak çevresini sarmış ve göğsüne kadar uzanan uzun dalgalı beyaz sakalları var. Oval, uzun, ince yüzünde ve geniş alnında biraz kırışıklıklar oluşmuş. Kaşları da saçları gibi beyazlamış. Küçük gözleri kısılmış ve göz altlarında çizgiler belirmiş. Köşeleri ovalleşmiş ters üçgene benzeyen, ince, gri çerçeveli bir gözlük takmış. Büyük burnunun kenarlarından dudak çevresine uzanan çizgilerin yarısı sakallarının arkasında kalmış. Dudakları soluk renkte ve düz duruyor. Dudakları hafif aralanmış.

Dumbledore bordo renkli, geniş yakaları katlanmış, üzerinde sarı, turuncu, kırmızı renklerde motifler olan bir cüppe giymiş. Kafasına da cüppesiyle uyumlu, kafasını çepçevre saran yaklaşık 4-5 parmak kalınlığında bir şapka takmış. Elleri iki yanda avuç içleri birbirine bakıyor ve parmakları ileri doğru bir şeyi tutacakmış gibi duruyor.

Sayfa Görüntüleme : 907