Huda`s Salon/ Hüda`nın Sırrı

Betimleyen: Emine KOLİVAR

Yüksek kemer tavanlı, taş, izbe ve karanlık mekâna tavandaki yuvarlak delikten sızan gün ışığı biraz aydınlık verirken afişin özellikle üst taraflarında yine de siyah renk hakim.

Tavandan vuran ışığın altında ayakta durmuş Hüdâ (Manal Awad) başını ışığa doğru kaldırıp sigarasının dumanını yukarı üflemiş. Lacivert, askılı, uzun geceliğinin omuzlarında yeşil-beyaz iplerle örülmüş bir atkı var. Sol kolunu atkısını da bedenine sararak göğsüne dolamış, sağ kolu dirsekten kıvrık. Sigarasını başını hizasında tutuyor. Uçlarında birkaç ton açık renkte gölgeler olan, omuz hizası, dağınık, koyu renk saçları salık.  

Hüdâ’nın az ilerisinde karşılıklı iki sandalye koyulmuş, küçük, dikdörtgen bir masa; üzerinde su şişesi, bardak gibi şeyler var.  Ortası camlı, silindirik şekildeki gazlı sobanın cam kısmında alevlerin sarı-kızıl rengi görünüyor.

İzbe mekânda duvarların sıvası yer yer dökülmüş. Hüdâ’nın arkasında kalan kısımda, yukarıda kare şeklinde bir niş var. Sol tarafta diğer odaya geçilen kapı takılı olmayan bir kapı kirişi yer alıyor. Tavandaki delikten giren ışık büyük mekânın her yerini aydınlatamıyor, kuytular karanlık.

Afişin alt ve üst tarafında yazılar yer alıyor. Alttaki yazılanlar ve üstte beş tane festival ve ödül bilgisi okunaklı değil. Filmin beyaz harflerle yazılan Arapça adının altında “HUDA’S SALON” yazılı. “HUDA” kelimesi turuncu,” SALON” kelimesi beyaz renkte.

Sayfa Görüntüleme : 493