Ice Road - Buz Yolu

Afişi Betimleyen: Emine KOLİVAR

Buz mavisi ve gri tonların hâkim olduğu afişte yapılan kolaj iki bölümden oluşuyor. Afişin alt yarısında göl yüzeyindeki kalın buz tabakası kırılırken tıra doğru koşan Mike McCann (Liam Neeson) ve Gurty McCann (Marcus Thomas) yer almakta. Afişin üst yarısındaki gri gökyüzü üzerinde ise Mike’ın sıkıntıyla yan tarafa baktığı yakın plan yüzü kullanılmış. Afişin üst yarısında fon, kar tanelerinin düşmeye devam ettiği gökyüzü. Mike, 50’lerinde, renkli gözlü, zayıf yüzlü, burnu kemerli, sakalı kısa, alnı şakaklardan açılmış, kaşları şakaklara doğru düşük bir adam. Alnında ve iki kaşının arasında onun endişeli bakışlarını
daha da derinleştiren kırışıklıklar var. Afişin alt yarısında buz tutan göl yüzeyindeki yolun iki yanı beyaz kar, buzlu yol ise gri-mavi tonlarda. Buzdaki derin çatlak zikzaklar çizerek ilerliyor. Gri treyler takılı kırmızı tır, buzdan yolda düz değil yolu kapatırcasına hafif yan durmuş. Tırın ön tarafında, ızgaraların önünde gri, kalın koruma demirleri var. Hem sağ hem de sol kapının yanından sanki baca gibi kalın krom borular yükseliyor. Mike ve Gurty montları ve bereleriyle arkaları dönük halde tıra doğru koşuyor.
Afişteki yazılar şu şekilde: Üst tarafta, beyaz harflerle “A NETFLIX FILM”, ortada yan yazılmış halde “LIAM NEESON AND LAURENCE FISHBURNE”, “THE ICE ROAD”, “THIS MISSION IS ON THIN ICE.” Film adı yazılırken “THE” kelimesi küçük boyutta “ICE” kelimesindeki C harfinin içine yerleştirilmiş. En alttaki yazılar, afişin bu versiyonunda okunaklı değil. Sadece “JUNE 25” ve kırmızıyla yazılmış “NETFLIX” ibaresi okunabiliyor.

Sayfa Görüntüleme : 552