In Harm’s Way/Çinli Dul

In Harm’s Way/Çinli Dul

Betimleyen: Yeliz SAYGINAR

Boyuna dikdörtgen renkli afişin arka planını, gökyüzündeki uçaklar, karlı dağ zirveleri, yemyeşil bir orman ve okyanustaki savaş gemileri oluşturuyor. Önde, pilot üniformasıyla Jack (Emile Hirsch) ve Ying (Cyristal Liu) birbirinden bağımsız poz vermiş.

Mavi gökyüzünde, sola doğru uçan yeşil renkli askeri uçağın kuyruğunun alt kısmından alevler ve siyah dumanlar çıkıyor. Gövdesinin sol yanında, kuyruğa doğru, ortası kırmızı renkte, beyaz bir yıldız amblemi var. Biraz arkasında, zıt yönde hızdan dolayı kanatlarından dumanlar çıkan üç savaş uçağına altlarındaki uçaktan ateş açılıyor.

Dik ve gri dağların ön yamaçları zirveye doğru karla kaplı. Yeşil ağaçların uzandığı dağ eteklerini, patlamalardan dolayı kapkara dumanlar sarmış.

Afişin üçte birini kaplayan dalgalı, lacivert okyanusta, beyaz köpükler çıkararak ilerleyen beş savaş gemisi var. Ortada duran en büyük geminin güvertesindeki alevler, bir siluet gibi duran küçük uçaklara doğru yükseliyor.

Afişin en üstünde, kırmızı renkte, büyük punto ve harflerle “EMILE HIRSCH”, “CRYSTAL LIU” isimleri yer alıyor. Afişin ortasında daha küçük punto ve beyaz renkle “FROM TWO TIME CANNES PALME DOR WINNING DIRECTOR BILLE AUGUST” notu düşülmüş. İsim alt satırda ve daha büyük. Hemen altında üç satır halinde büyük puntolarla “IN HARM’S WAY” yazıyor. Diğerleri kırmızı, ortadaki “Harm’s” ise beyaz renkte. Altta büyük harflerle “BASED ON REAL EVENTS” yazıyor.

Dağların önünde duran 20’lerinin ortasındaki Jack, çatık kaşlarla, soluna doğru düşünceli bakıyor. Buğday tenli, yuvarlak yüzlü, yeşil gözlü Jack, kahverengi bir pilot şapkası takmış. Krem renkli gömlek yakasında “U.S” yazısı ve uçak rozeti takılı. Açık kahverengi kravat takıp, siyah pilot ceketi giymiş. Arkasında, sağ profilden görünen Ying, aynı yaşlarda, siyah saçlı, küçük dudaklı ve açık tenli. Siyah gözleri çekik duruyor. Saçlarını topuz yapıp, önlerde yanaklarından aşağı inen perçemler bırakmış. Üstünde, mandarin yakalı mavi bir bluz var. Omuzlarından aşağısı fotoğrafta yer almıyor.

En alttaki beyaz renkli yazılar afişin bu versiyonunda okunaklı değil.

Sayfa Görüntüleme : 578