İp Atlayan Kız

İp Atlayan Kız

Sanatçı: Ozan Oganer

Kategori: Heykel

Materyal: Metal

Teknik: Boya

Ölçü: 298x162 cm

Konum:  Özyeğin Üniversitesi Açık Alan - Quad Alanı

Betimleyen: Dilara CİVELEK / Özyeğin Üniversitesi öğrencisi

İp atlayan bir kız çocuğunu heykelleştirmiş sanatçı. Kız çocuğu etek ve buluz giymiş, parmaklarının ucu da karşıya bakar pozisyonda ciddi ifadeyle karşıya bakıyor. Heykel baştan aşağı kırmızı renkte. Kızın saçı, tokası, kıyafeti, teni, ayakkabısı, çorabı hatta ipi bile kırmızı. Sağ ve sol elinde tuttuğu ip de heykelin tamamıyla aynı malzemeden, ince, aşağıya doğru dimdik uzanan iki parça halinde. Heykelin üstünde ise çiçek benzeri motifler var. Sanki o bölgeleri nokta nokta delmişler gibi ama bu çiçek motifleri düzgün aralıklarla işlenmiş ve tüm çiçekler aynı boyut ve aynı şekilde. Bu çiçek motifleri küçük bir yuvarlağın etrafındaki sekiz yapraktan oluşuyor.

  Bu kız çocuğu yuvarlak yüzlü, göz bebekleri boşluklu, beyaz delikler seçiliyor, badem şeklinde, burnunun ucu üçgenimsi, dudakları dolgunca, kapalı, kulakları suratına bitişik. Kolları iki yanında dışa doğru bir açıyla açık ve ellerinde ip tutuyor. Kız çocuğu bacaklarını hafif kırarak sıçramış durumda, elbisenin eteği ve kızın saçları hafif yana ve yukarıya kalkmış vaziyette.

 Giydiği kıyafet ise elbise gibi gözükse de etek ve bir bluz giydiği anlaşılıyor çünkü bluz eteğin içine konulmuş ve bel bölgesinde bluz hafif toparlanmış. Kız çocuğu kısa kollu ve balon kol modelinde ve yakalığı bulunan bir bluz giymiş. Altına ise diz üstü, ortasında kat kat volan bulunan bir etek var. Eteğin belini tutan kısmında kemervari, belli aralıklarla 25 kuruş büyüklüğünde delikler var ve bu deliklerin etrafı metal gibi duruyor. Saçı ise omuz hizasından biraz kısa ve iki taraftan toplanmış. Saçının ön tarafı kaşların bir parmak yukarısına gelecek kadar kahkül kesilmiş. Ayakkabısı ise bilekten bağlamalı ve düz taban bir ayakkabı. Diz altına kadar çektiği çorap ayakkabının hemen üstünden gözüküyor. Çorabın diz altında bittiği yerde ise fırfır şeklinde bir kabarıklık var.

Sayfa Görüntüleme : 891