İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İksv) , Film Ekimi (4-13 Ekim)

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İksv) , Film Ekimi (4-13 Ekim)

Betimleyen: Burcu Melis POLAT

Dikey dikdörtgen şeklindeki afişin fonu, pudra pembesi renginde. Afişin büyük bir bölümünü kaplamış 20’li yaşlarının başındaki bir kız, tam ortada. Göğsünün üstünden itibaren görünen kız, sağ elinin işaret parmağını, büzülü dudağının üstüne bastırmış: “şışşşt” işareti yapmakta. İki dudağının arası hafif aralık; dudaklarını tam kapatmadan büzmüş. Afişin bu versiyonunda, seçilemeyen birkaç sembol ve yazı var. Bu yazı ve semboller; afişin en altına, yatay olarak ayrılmış beyaz bölgede.

Beyaz tenli kızın açık kumral rengindeki saçları; üstten, düzgün bir şekilde topuz yapılmış. İnce ve uzun kaşları; kırışıksız, doğal ve yuvarlak bir yüzü var. Dikkat çeken açık mavi gözleriyle tam karşıya bakmış. Açık kırmızı renginde dolgun dudakları, düzgün ve küçük burnu; yüzüne orantılı duruyor. Kızın üzerinde; dar ve yuvarlak yakası kırmızı renkte olan bir bluz var. Bluzun üzerindeki kırmızı ve beyaz şeritler peş peşe, yatay olarak konumlanmış. Kızın sağ eli sadece bileğinden itibaren görülüyor.

Afişin sol üstünde yer alan küçük boyuttaki, ince beyaz çerçeveli kare; iki parçaya ayrılmış. İlk parçası beyaz renkte ve üzerinde büyük ve siyah harflerle: “İKSV” yazıyor. “İ” harfi aşağıda olacak şekilde “İKSV” kısaltması, yatay olarak yerleştirilmiş. Diğer siyah fonlu parçada, alttan çıkan üç kısımlı beyaz bir çiçek sembolü var. Çiçeğin sağ ve sol kısımlarının uçları dışa doğru kıvrılmış, orta ucu ise dik. “İSTANBUL KÜLTÜR SANAT VAKFI” açılımı; kare şeklindeki sembolün sol kenarına, alt alta dayandırılmış. “VAKFI” kelimesinin hemen altından başlayan ve kare sembolün sağ kenarının alt hizasında sonlanan web adresi, şu şekilde: “filmekimi.iksv.org”.

Kare sembolün sağ tarafındaki, büyük puntolu başlık: “filmekimi”, küçük harflerle ve bitişik yazılmış. Kırmızı renkteki ve altına yine kırmızı renkte bir çizgi çekilmiş olan: “ekimi” kelimesi haricinde; afişte yer alan tüm yazılar siyah renkte. “4-13 Ekim 2019” tarihi, başlığın hemen altında. “4” ve “13” sayıları rakamla yazılmış.

Afişin sağ üstünde, siyah renkte: “FİLMEKİMİ SPONSOR” yazıyor. Hemen altında ise “TV +” sembolü var. Sembolde, büyük “T” harfinin sağ ucuyla büyük “V” harfinin sol ucu birleşmiş. “V” harfinin sağ ucunun üzerinde ise artı (“+”) işareti var. Artı işaretinin alt hizasında: “Film keyfi bitmez” yazmakta. “bitmez” kelimesi ilk iki kelimenin altında yer alıyor.

Afişin sol altına, kızın ise sağ omzuna denk gelen yazı şu şekilde: “SpoilerYeme”. Bitişik olan bu siyah renkteki yazının, sadece “S” ve “Y” harfleri büyük. Yazının sol başına; “hashtag”, bir diğer ismiyle “kare” işareti yerleştirilmiş. Afişin sağ altına, kızın ise sol omzuna denk gelen bir diğer yazı ise şu şekilde: “biletix”. Küçük harfli ve siyah renkteki bu yazının altında, küçük puntolu olduğu için görünmeyen başka bir yazı var.

Afişin en altındaki beyaz bölgede, solda; siyah daire içine alınmış Facebook ve İnstagram sembolleri var. Sembollerinin yanında “filmekimi” yazıyor. Hemen altta, siyah daire içine alınmış Twitter sembolünün yanında ise: “filmekimi_iksv” yazmakta. Semboller beyaz renkte. Ortalara doğru konumlandırılmış diğer semboller ise şu şekilde: “NTV” ve “96.2 eksen”.

“NTV”, büyük ve siyah harflerle yazılmış. “N” harfinin sol arkasında; dört parçaya ayrılmış siyah bir daire var.

“96.2 rakamları üste, küçük harfli “eksen” kelimesi ise alta konumlandırılmış. Yazının hemen solundaki siyah karenin içinde; beyaz, yatık ve küçük bir “e” harfi var. Biraz daha sağda kalan: “katkılarıyla” yazısının sağ altında; daire içine alınmış bir ağaç logosu var. Logonun detayları tam seçilemiyor. Logonun altında, büyük harflerle: “T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI” yazmakta. En sağdaki iki sembol ve yazıdan ise sadece: “Sinema” kelimesi görünüyor.

Sayfa Görüntüleme : 669