KOZMETİK

MAKYAJ SÜNGERİ

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta kozmetik sektöründe kullanılan makyaj süngeri yer alıyor. Bu süngerin amacı, yüze sürülen fondöten, kapatıcı, bronzlaştırıcı gibi ürünleri dağıtmaktır. Yaklaşık olarak bir yumruk büyüklüğünde olan sünger genelde yumuşak olup nemli kullanılması tercih edilmektedir. Fotoğraftaki pembe renkli süngerin aşağı bakan kısmı ter düşen bir yağmur damlası gibi geliyor. Üst kısmı ise soldan sağa doğru çaprazlamasına kesilmiş. Bu kısım genelde kuru olan (pudra, allık vb.) ürünleri yerleştirmek için kullanılırken sivri olan kısmı da sıvı yapıdaki ürünleri yerleştirmek için kullanılır.

Devamı için Tıklayınız

BİGUDİ

Betimleyen: Deniz Balancar

Fotoğrafta, saçlarına bigudi tutturulan bir kadın yer alıyor. Kahverengi saçlı, beyaz tenli, genç yaşlarda olan kadın sağ profilden görüntülenmiş. Kadının omuzlarına mavi bir havlu konulmuş, kafasına 6-7 adet mor renkli bigudi yerleştirilmiş. Fotoğrafın sol kısmından iki el saçlara doğru uzanmış ve metal bir toka ile mor bigudileri sabitliyor. Bigudi, silindir şeklinde, dış yüzeyi çıkıntılı olan ve saçın ona sarılarak şekil aldığı bir alettir.

Devamı için Tıklayınız

TÖRPÜ

Betimleyen: Sacide Nilüfer Çamur

Görselde beyaz kare bir arka plana kuzey batı yönünde çapraz şekilde yerleştirilmiş bir tırnak törpüsü bulunmaktadır. Törpünün alttan yaklaşık yüzde kırk uzunluğu pembe sapından oluşuyor. Geri kalan kısmı gümüş renkte ve en uçtaki sivri kısmına kadar zımparaya benzeyen bir yüzeye sahip. Bu yüzeyin bitiminden sonra en uçta üçgen şeklinde sivri kısmı yer alıyor.

Devamı için Tıklayınız

Eyeliner

Betimleyen: Zeynep Olçaylı

Fotoğrafta bir makyaj malzemesi olan eyeliner beyaz bir arka planda duruyor. Kapağı açılmış ve yanına koyulmuş. Eyelinerın ucu siyah ve sivri. Gözlerin üzerine sürülüp şekil verilerek kullanılan eyelinerin ucu keçeli kalemi andırıyor. 

Devamı için Tıklayınız

Renkli Top Allık

Betimleyen: Sinem Ekinci

Fotoğrafta, siyah, kapaklı yuvarlak bir kutu içerisinde,  pembe küçük topçuklardan oluşan bir allık var. Yanında kutuya dayalı kutunun kapağı var. Kapak siyah bir çerçeveye sahip ortası ise saydam camdan oluşuyor. Camın üstünde soluk pembe renkte ve büyük harflerle GR yazıyor. 

Devamı için Tıklayınız

Rimel

Betimleyen: Sinem Ekinci

Fotoğrafta pembe bir ambalaja sahip göz makyaj ürünü olan Rimel yer alıyor. Rimelin fırçasının ucu tel tel, sert ve diken tarzında kaplanmış, plastik, hafif eğimli bir yapıya sahip ve siyah renkte. Bu kısım kirpiklere sürülen kısım. Fırçanın tutma kısmı ise pembe, kabıyla uyumlu, külah biçimdedir. 

Devamı için Tıklayınız
Sayfa Görüntüleme : 706